2022.05.21., szombat - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Decemberi licit a Bárányban

2018. november 18. vasárnap, 18:15
Szerző: ZalaMédia; Fotó: pP
Negyvenhárom Zalaegerszeghez kötődő alkotó részvételével képzőművészeti aukciót szervez a ZAZEE Kulturális Egyesület. A Decemberi LICIT elnevezésű programra – melyhez egy felvezető kiállítás is kapcsolódik – december 1-én, 18 órakor kerül sor az Arany Bárány Hotel Pince Klubjában.

A részletekről Wettstein Tamás, az egyesület elnöke és Tóth Norbert képzőművész, az aukció művészeti koordinátora tájékoztatta lapunkat. Az eseményre az Arany Bárány Hotel közelmúltban felújított Pince Klubjában kerül sor. A szálloda az átmenetileg üresen álló helyet bocsájtotta az egyesület rendelkezésére, amit ezúton is köszönünk Varga Csaba ügyvezetőnek – fogalmazott Wettstein Tamás.

Helyi alkotók művei a kalapács alatt

A ZAZEE tagjai már készülődnek a felvezető kiállításra. A képen Nadrai Róbert és Tóth Norbert néhány beérkezett alkotással

Hozzátette: a Decemberi LICIT célja, hogy a zalaegerszegi, illetve a városhoz valamilyen formában kötődő alkotókat és műveiket közelebb hozzák a potenciális vásárlókhoz. Mindez segítség lehet azoknak, akik karácsony közeledtével egyedi és időtálló ajándékot szeretnének vásárolni szeretteiknek. Az eseményt ezenkívül egy kulturális „csemegének”, baráti találkozónak is szánják, ahol a művészet iránt érdeklődő közönség egy kötetlen, hangulatos esten találkozhat egymással.

Tóth Norbert elmondta: az árverést megelőzi egy felvezető kiállítás, (a rendezvény teljes címe ezért is lett Novemberi kiállítás – Decemberi LICIT), mely november 23-tól december 1-ig lesz látható (délelőtt 10 órától délután öt óráig), szintén a klubhelyiségben. Ennek egy hete alatt, öt alkalommal tárlatvezetésekre is sor kerül. Karáth Anita tanár-költő, Farkas Ignác színművész, dr. Kostyál László művészettörténész, Nagy Réka klinikai szakpszichológus és Pampetrics György borkereskedő is tart vezetést. Utóbbi borokat ajánl majd az alkotásokhoz.

A december elsejei árverés a hagyományos módon zajlik - kikiáltással, licitálással – de a szervezők a klasszikus változattól eltérően, igyekeznek oldottabbá, lazábbá varázsolni az aukciót. Ez az eszközökben is megnyivánul némiképp, hiszen a licittárcsákat például az Ady-iskola diákjai készítik Nagy Szilvia művésztanár vezetésével. Az egyesület tagjai ezúton is köszönik nekik a közreműködést.
A szervezők elárulták, hogy a felvezető kiállításra érkező látogatóknak is szánnak egy kis „feladatot”. A beérkezett alkotásokat a helyszínen – és az aukció alatt is – meg lehet jelölni, ezáltal a kiválasztott műtárgyak kerülnek első körben kalapács alá. Erre azért van szükség, hogy felgyorsítsák a licitálás folyamatát.

Az árverésen szinte minden városhoz kötődő képzőművész jelen lesz néhány (főleg kisebb, a potenciális vevők számára elérhetőbb árkategóriájú) művével. Így a közönség értékes szobrokat, festményeket és grafikákat vásárolhat a licit során. Akár karácsonyi ajándéknak is. Az árverés vezetője, vagyis a kikiáltó Wahorn András képzőművész lesz.
A felvezető kiállítás november 23-án 10 órától már látogatható, aznap 17 órától pedig Karáth Anita tart tárlatvezetést.

A Decemberi LICIT-ről bővebb információ az egyesület honlapján (www.zazee.hu) és Facebook-oldalán olvasható.

Tárlatvezetések (melyek egységesen 17 órakor kezdődnek) részletes programja:
- nov. 23. Karáth Anita, költő
- nov. 24. Nagy Réka, klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus
- nov. 26. Farkas Ignác, Jászai-díjas színművész
- nov. 28. Pampetrics György, borkereskedő
- nov. 29. dr. Kostyál László, művészettörténész

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK