2020.11.30., hétfő - András, AndorZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Félúton - elkészült az új kisjátékfilm

2019. augusztus 29. csütörtök, 21:12
Szerző: V.Zs.; Fotó: Seres Péter
Elkészült és augusztus végétől látható Lendvai Kristóf új kisjátékfilmje. A Félúton című film forgatása júniusban öt napon át tartott több zalai településen, a szereplők a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművészei.

 A jelenleg 17 éves nagykanizsai gimnazista új filmje komoly társadalmi problémával, a válással és az azt elszenvedő gyerekekkel foglalkozik, de szól a felnőtté válásról, az útkeresésről, az önállóságról. A 35 perces film középpontjában egy kamasz áll, akinek szülei, hangos veszekedések közepette válni készülnek, a fiú ezért megszökik otthonról.  Útközben különféle emberekkel találkozik, mire a végén rádöbben, hogy neki mégis haza kell mennie. A főszerepet Herold Levente alakítja. A film további szereplői: Bellus Attila, Besenczi Árpád, Czegő Teréz, Ecsedi Erzsébet, Hertelendy Attila, Lőrincz Nikol, Magyar Cecília és Szakály Aurél. 

A filmforgatás Zalaegerszegen, Letenyén, Kiskutason és Lakhegyen zajlott nem kevés kihívás mellett. Leginkább a 30 fok feletti kánikula nehezítette a részben szabadtéri felvételeket, de sikerült lezárt határátkelőn és utcákon forgatni, az autós jelenethez szakszerű vontatást biztosítani.

Lendvai Kristóf tavalyi filmje, a szintén zalaegerszegi színművészekkel forgatott Majdnem eltoltam különdíjat nyert a 25. Országos Diák- filmszemlén és a 63.Országos Függetlenfilm Fesztiválon. Áprilisban, egyedüli magyarként bejutott az Egyesült Államokbeli  West Chester International Film Festival 18 év alatti  filmkészítők számára meghirdetett  szekciójába.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK