2024.04.13., szombat - IdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Győri fiatalok kiállítása az Apáczaiban

2024. február 21. szerda, 19:52
Szerző, fotó: Bánfi Kati
„Reality check” címmel két tehetséges győri fiatal alkotó első kiállításának ad teret az Apáczai Művelődési Központ. A műfaj festmény és fotó, kiegészülve saját szerzeményű (részben megzenésített) versekkel.

Reality check: interaktív és kortárs

A vendégmarasztaló hangulatú tárlat március 21-ig látható. A megnyitón több rendhagyó dolog is akad, így interaktív módon helyben egy közös alkotás is készült.  Csánicz Miksa (grafikus) és Molcsányi Máté (fotós) élete iskolás koruktól összefonódik. A közös tanulmányok után, lakótársakká és munkatársakká is váltak. Szintén közös a hobbijuk, a művészet több ága, a vizuális világ mellett a zene is lekötelezi őket, mindketten játszanak hangszeren, ez utóbbi területen is vannak közös színpadi terveik. 

Jelen esetben azonban a képzelet és a valóság határa volt a téma, ezt vitték vászonra, kapták lencsevégre, ez adja a kiállítás képeit. Ez az első bemutatkozásuk, mely rokoni szálak révén került Zalaegerszegre, és kellő motiváló erővel bírt a fiatal alkotókra, akik hamarosan Győrben is bemutatják műveiket a mostaninál komplexebb módon. 

A kiállítást Miksa édesapja, Csánicz Szabolcs nyitotta meg. Ezt követően rendhagyó módon egy rövidfilmmel mutatkozott be a két amatőr művész. Majd alkotásra invitálták a közönséget is. Egy fehér vászon és a kikészített ecsetek, festékek kínáltak lehetőséget a tárlat adta ihlet láthatóvá tételére, illetve az alkotók portréit is megjegyzésekkel, rajzokkal lehetett dekorálni. 

A kiállítás látványos, egyedi, színes és vidám. Lépten-nyomon megszólítja a nézőt, marasztaló és felszabadító a hangulata és bőven van mire ráfeledkezni. A város büszke lehet erre az első alkalomra, mert jó eséllyel hallunk még a két fiatal művészről. 
      

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK