2021.01.28., csütörtök - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kapcsolat a művésztelepek között

2017. január 20. péntek, 13:10
Szerző: -pet-; pP
A bajai CaffArt Nemzetközi Művésztelep mutatkozik be a következő hetekben a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A húsz képzőművész munkáiból látható tárlat egy országos „csereprogram” révén érkezett Zalaegerszegre.

Prokné Tirner Gyöngyi (képünkön), a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep vezetője a kiállításon elmondta: megkezdődött a magyarországi alkotótelepek felmérése, mely egyúttal azt is jelenti, hogy a művésztelepek egymással is felveszik a kapcsolatot. Az országos kezdeményezés hatására január 17-én a budapesti Műcsarnokban nyílt egy nagyszabású kiállítás ’25 év Symposion címmel, ahol a hazánkban jelenleg működő – összesen 53 – művésztelep anyagából látható egy impozáns válogatás. A tárlaton részt vesz a GébArt-i művésztelep is.

A bajai művésztelep tárlata a zsinagógában

Az alkotótáborok közötti kapcsolatfelvétel is elkezdődött, ennek eredménye a zsinagógában most nyílt tárlat. Zalaegerszegen első körben a bajai telep alkotói mutatkoznak be, a következő hónapban pedig a GébArt-i anyag egy része utazik majd a Bács-Kiskun megyei városba.

A CaffArt Képzőművészeti Egyesület tárlatát N. Kovács Zita művészettörténész, a bajai Türr István Múzeum igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Elhangzott: a CaffArt 2009-ben alakult Marczin István vezetésével (alapítója volt többek között Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas képzőművész is).

A csoportot a barátság és a művészi egymásra találás köti össze életkortól függetlenül. A CaffArt tagjai jól megkülönböztethető stílusban alkotnak. Művészetük nem reprezentáció, hanem egyfajta különös kapcsolat az idővel. Tele művészeti, filozófiai és esztétikai utalásokkal. Az egyesület egyik célja, hogy széles körben terjesszék a kortárs képzőművészeti alkotásokat, illetve a képzőművészet mai nyelvét.

A kiállítás február 18-ig látogatható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK