2021.08.03., kedd - HerminaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Több stílusban, más-más technikával

2019. május 19. vasárnap, 19:26
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Évértékelő kamarakiállításon mutatták be az Ady-iskola aulájában az elmúlt egy esztendő alkotásait a Nyitott Galéria Képzőművészeti Műhely tagjai.

A Tánczos György festőművész-tanár által vezetett, felnőtteknek szóló, amatőr művészeti klub az Ady-iskolában működik. A tagok heti egy alkalommal gyűlnek össze, hogy fejlesszék rajztehetségüket, elmélyítsék képzőművészeti tudásukat. Amit aztán szabadidejükben is kamatoztatnak.

Nyitott Galéria az Ady-iskolában

A mostani tárlaton a műhely aktuális tagjai – Balatoni József, Horváthné Marancsis Gyöngyi, Korbuly Ágnes, dr. Nagy Edit, Nagyné Fitos Ilona, Pete Szilvia, Tóthné Sutus Márta, Tóth Erzsébet és Zalatnainé Lukácsffy Zsuzsanna – mutatkoztak be néhány új alkotással. Mint azt Tánczos György a kiállításmegnyitón elmondta: a műhely résztvevői az élet különféle területeiről érkeztek. Voltak, akik valamilyen szinten korábban is foglalkoztak rajzzal, vagy más művészeti ággal, ám teljesen kezdők is csatlakoztak a csapathoz. A kiállítók sokféle stílusban és technikával dolgoznak. Igyekeznek mindenkinél megtalálni, hogy melyik műfaj áll hozzá a legközelebb. Van, aki akvarellben, van, aki grafikában bizonyul jobbnak.

A klub vezetője azt is elárulta: a műhely idén tíz esztendős. Ebből az alkalomból ősszel egy nagyobb születésnapi kiállítást is terveznek a Móricz-galériába, ahová mindenkit meghívnak, aki valaha tagja volt a művészeti körnek.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK