2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tóth József szürreális világa a színházban

2024. március 12. kedd, 18:17
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Zalaegerszeghez sok szállal kötődő, jelenleg Becsvölgyén és a fővárosban élő Tóth József képzőművész munkából látható válogatás a Hevesi Sándor Színház előcsarnokában. A betérő egy nagyon egyéni hangvételű, szürreális világgal találkozhat a képeket nézve.

 A „Becsvölgye” alkalmából állította ki műveit az alkotó

A kiállítás a múlt heti Becsvölgye című előadás premierje alkalmából nyílt meg. Az autodidakta festőtől nem idegen a színház világa, hiszen a Hevesi Sándor Színház egyik alapítója volt, az első években díszletfestőként dolgozott.

A mostani tárlatra több mint negyven alkotását hozta el. Képei sokszor sötét tónusúak, a háttérből különleges, groteszk figurák bontakoznak ki, ez a kettőség egy különös drámaiságot ad műveinek. A hétköznapi figurák és tárgyak éppúgy foglalkoztatják, mint a szakralitás, ezen belül is a bibliai alakok. De utóbbiakat sem magasztosan „barokkos”, hanem sokkal inkább emberi valójukban, esendőségükben jeleníti meg.

Az alkotónak 2018-ban volt kiállítása Zalaegerszegen, akkor a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban mutatta be műveit. A mostani kiállítás – melyet Winkler Ferenc muzeológus ajánlott az érdeklődők figyelmébe – április 7-ig látogatható a Hevesi Sándor Színház földszinti előterében.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK