2021.07.28., szerda - SzabolcsZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

1,7 millió a hidroterápiás medence felújítására

2017. december 17. vasárnap, 12:53
Szerző és fotó: Antal Lívia
Újabb pénzadományt kapott a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház a hidroterápiás medence felújításához a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zalaegerszegi Járási Hivatal valamint a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság jóvoltából. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

Advent időszakában igazán jó jót cselekedni, ezért is öröm az adomány átadása. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos ezzel a gondolattal utalt arra, hogy a közelmúltban negyedik alkalommal megrendezett Igazságügyi Kupa labdarúgótornán a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház javára gyűjtöttek. A fizioterápiás részleg hidroterápiás medencéje felújítását segítő jótékonysági akciókhoz így csatlakoztak.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, hogy a kormányhivatal és a megyei rendőr-főkapitányság gyűjtéséhez csatlakozott a Zala Megyei Főügyészség, a Zalaegerszegi Törvényszék, a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltsége. A futballtornát egy jótékonysági vásárral kötötték össze, melyen 247 ezer forint gyűlt össze a hidroterápiás medence felújítására. A tornát követően a Zala Megyei Kormányhivatal és a Zalaegerszegi Járási Hivatal úgy döntött, hogy további gyűjtést szervez munkatársai körében. A köztisztviselők rendkívüli önzetlenségről tettek tanúságot, hiszen a kihelyezett ládákban 1 millió 468 ezer 500 forint gyűlt össze. Így a végösszeg 1 millió 715 ezer 500 forint lett. 

Dr. Halász Gabriella, a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház főigazgatója meghatódtan vette át az adományt. Mint mondta, nagyon köszöni a résztvevőknek, hogy megszervezték ezt a jótékonysági akciót, ami az összes ilyen célú kezdeményezéssel valóban a közösségi felelősségvállalás szép példája. A mozgásszervi betegségek kezelését szolgáló hidroterápiás medence felújítása 30 millió forintba kerül, ennek a fele van meg jelenleg.

Dr. Mester Sándor rendőr ezredes, főkapitány-helyettes, dr. Sifter Rózsa, dr. Halász Gabriella, Vigh László

Büszkén jelentette be azt is, hogy a kórház adósság nélkül zárja a 2017-es évet, amely esztendőben 200 millió forint saját erős fejlesztést hajtottak végre. A kormánytól konszolidációra 60 millió forintot, úgynevezett ösztönző támogatásként pedig 645 millió forintot kaptak, amit szintén fejlesztésekre, eszközbeszerzésekre fordíthatnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK