2022.05.21., szombat - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A közös nevező, hogy szeretünk itt élni

2019. október 25. péntek, 18:47
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: pP
Zalaegerszegen, az ünnepélyes alakuló közgyűlésen először dr. Pápai Ferenc, a helyi választási bizottság elnöke tájékoztatta a képviselőket és a meghívott vendégeket az önkormányzati választás végleges eredményéről, majd a polgármester és a képviselőtestület tagjai letették az esküt. Ezt követően Balaicz Zoltán újraválasztott polgármester mondott köszönetet a bizalomért és a következő évek tennivalóiról beszélt. Mint mondta, ígérik, hogy megszolgálják a bizalmat.

„Az urnák zárásával véget ért a politikai kampány, pártpolitikai hovatartozástól függetlenül minden zalaegerszegi lakos képviselete a feladatunk. Nincsenek jobboldali, vagy baloldali polgárok, csak zalaegerszegi polgárok vannak, akikért összefogva, együttes erővel kell dolgoznunk a következő öt esztendőben. A közös nevező, hogy szeretünk itt élni, szeretjük ezt a várost” – fogalmazott a polgármester.

Ünnepélyes alakuló közgyűlés - Alpolgármesterek: Gecse Péter, Bali Zoltán és dr. Vadvári Tibor

Zalaegerszeg egy erős és versenyképes megyeszékhely. Ennek megfelelő oktatást, egészségügyet, közbiztonságot, utakat, járdákat, intézményeket, közösségi tereket, sport és kulturális életet, valamint magas színvonalú közszolgáltatásokat érdemel, hangzott el. A polgármesteri program alapja a Zalaegerszeg 2030 címet viselő szakmai anyag, melyben a korrektség jegyében csak valóban megvalósítható célokat tűztek ki. A nagyberuházások elindítása után még több figyelem irányulhat az emberek mindennapjait érintő dolgokra. Utakat, járdákat, kerékpárutakat, parkokat és játszótereket kell megújítanunk, építenünk. A tömegközlekedés fejlesztésével, az egészségügyi intézmények további modernizációjával, a szociális intézmények felújítási programjának folytatásával, a környezetvédelem előtérbe helyezésével az a cél, hogy Zalaegerszeg elsősorban az itt élők igényeit szolgálja, még élhetőbb, még otthonosabb legyen.

Politikai kultúra szempontjából ismét jól vizsgázott a város – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, - és ehhez minden oldal korrektségére szükség volt. Örömmel vettem tudomásul, hogy városunk lakóinak döntő többsége szerint Zalaegerszeg ügyei jól alakulnak – fogalmazott.

Az alakuló ülésen három alpolgármestert választottak. Általános helyettesítési joggal felruházott alpolgármester lett Gecse Péter, aki eddig is ezt a feladatot látta el. Mérnök-közgazdászként a városüzemelésért és az önkormányzati cégekkel való kapcsolattartásért lesz felelős. Alpolgármester lett Bali Zoltán, ő az előző ciklusban a gazdasági bizottságot vezette. Mérnök-közgazdászként a költségvetésért, valamint a beruházásokért és a fejlesztésekért lesz felelős. Nem a képviselők közül kikerülő, úgynevezett külsős alpolgármesternek választották dr. Vadvári Tibort, aki a humán ügyekért, a gazdaságfejlesztésért és a pályázati projektek felelőse lesz a jövőben is. Balaicz Zoltán köszönetet mondott Tolvaj Márta eddigi alpolgármesternek, aki a társadalmi kapcsolattartásban, a civil ügyekben és a szociális kérdésekben segítette a polgármestert. Nyugdíjba vonulása után ezekben a témákban a polgármester tanácsadója lesz.

Megválasztásra kerültek a különböző szakbizottságok vezetői és tagjai is.  Az ügyrendi, jogi bizottság elnöke dr. Káldi Dávid lett. A pénzügyi bizottságot Keresztes Csaba vezeti, a humánigazgatási bizottságot Makovecz Tamás. A műszaki bizottság elnöke Böjte Sándor, a gazdasági bizottság elnöke Bognár Ákos lett. A szociális, lakás és egészségügyi bizottságot Orosz Ferencné vezeti. Két albizottságról is döntöttek: a lakásügyit Kauzli Józsefné, az ifjúsági és sport-albizottságot Szilasi Gábor vezeti. A város informatikai fejlesztései, az infokommunikációs projektek és a smart city program megvalósulásának felügyeletére Galbavy Zoltánt tanácsnoknak megválasztották. 

A közgyűlésben két frakció működik: a Fidesz-KDNP képviselőcsoport vezetője: dr. Káldi Dávid, a Tiéd a Város Egyesület frakcióját pedig Keresztes Csaba vezeti.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK