2021.05.07., péntek - GizellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A lego-tól a szakpolitikáig

2018. május 25. péntek, 21:17
Szerző: Vadas Zsuzsa
„A politikán belül külön választanám a bizonyos szerepköröket, így az önkormányzatiságnál a várospolitika inkább szakmai feladatokat és azok megoldását jelenti”. Bali Zoltán hozzáteszi még, műszaki és gazdasági kérdések foglalkoztatják elsősorban.

- Gyermekkoromban a számítógépen is város-és vasútépítő játékokkal játszottam, sőt semmilyen más játékom nem is volt, mint lego és rajzpapír. A továbbtanulásnál is az érdeklődési körömnek megfelelő egyetemeket választottam. Elvégeztem a Műszaki Egyetem építész képzését, a negyedik évet követően, (hét hónapot) Münchenben, az ottani műszaki egyetemen ösztöndíjasaként tanulhattam. Mivel érdekelt a közgazdaságtan is, a Corvinuson gazdálkodás-menedzsment szakos közgazdászként végeztem, tavaly szeptembertől pedig a Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetében vezetésszervezést tanulok, ezt már mesterképzéses formában. Azért választottam, mert ez ráépül a közgazdasági alapdiplomámra. Németből felsőfokú, angolból középfokú nyelvvizsgám van, jelenleg készülök az angol felsőfokú megszerzésére is. Párhuzamosan jártam a képzésekre, nem volt egyszerű.

Műszaki és gazdasági kérdések foglalkoztatják Bali Zoltánt

- Mi volt az a pillanat, amikor úgy döntött az önkormányzati munka felé veszi az irányt?

- Már 2006-ban segítettem Balaicz Zoltánnak a kampányban, akkor még önkormányzati képviselőjelölt volt, aztán a 2010-es választásoknál is ugyanez történt. Soha nem felejtem el, 2014 július 4-én kérte, hogy legyek a kampányfőnöke, segítsem a polgármester-jelölti kampányát. Így történt… Később olyan feladatokat kaptam a már megválasztott polgármestertől, ami a műszaki és közgazdasági területeket érinti.

- Önkormányzati képviselő a 6-os választókerületben, (Vizslapark és környéke) a gazdasági bizottság elnöke, a beszerzési testület elnöke, a Zalaegerszeg és térsége szennyvíz- és ivóvíz rekonstrukciós Társulások elnöke, ezek mellett számos kiemelt projektet felügyel, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

- Valóban ezek szakpolitikai feladatok. Mi önkormányzati képviselők konkrét feladatokra fókuszálunk. A munkám után engem úgy ítélnek majd meg, elkészült-e a park, a játszóterek felújításra kerültek-e, a megígért padokon lehet-e már pihenni. Vagy például milyen a járdák, műszaki állapota? Ezek a feladatok igazán tetten érhetők. De nem csak ezek: a területi infrastrukturális fejlesztések, az összes ivóvíz és szennyvízberuházások, a városmarketing egy része, a választási kampányok menedzselése, valamint a tesztpályához is kapcsolódó „okos” projektek felügyelete mind hozzám tartoznak.

- Akkor a Zalaegerszeg Barátai Egyesület vezetése már egyfajta kikapcsolódást jelent?

- Az egyesületet azért hoztuk létre, mert úgy éreztük hiány van Zalaegerszegen politikai, szociológiai, közgazdasági témájú, tudományos előadásokból. Engem különösen érdekel a monetáris politika, az állam stabilitásával kapcsolatos kérdések. A Zalaegerszegi Fiatalok Egyesületével, valamint a Női Szalonnal közös rendezvényeink is vannak, szépszámú hallgatósággal. Támogatja az egyesületünk a Kárpát-medencei Ifjúsági Tábort és szervezői voltunk mi is a Sportágválasztónak. Szeretnénk erősíteni a baróti testvérvárosi kapcsolatokat, ezért tanulmányutat szervezünk hozzájuk, és várjuk a baróti diákokat Zalaegerszegen.  

- Az egyesületi munka annyira nem megterhelő, egy kicsit szellemi felüdülést is jelent. De mi az, ami igazán kikapcsolja a mindennapok pörgéséből?

- A sport, a kerékpározás és közben zenehallgatás. Amikor több tíz kilométert letekerek, vagy körbe kerékpározzuk a Balatont. Ezen kívül természetesen kikapcsolódást jelent a családommal és a baráti társaságommal töltött idő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK