2024.02.20., kedd - Aladár, ÁlmosZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adventre, karácsonyra hangolódnak Zalaapátiban

2023. december 03. vasárnap, 11:22
Szerző: Sámel József
Címkék: Advent, Zalaapáti
Zalaapátiban hosszú évek óta egy hónapos adventi rendezvénysorozattal hangolódnak a karácsonyra. Így lesz ez az idei évben is, de a két ünnep között is lesz program, akkor a település ifjú polgárait köszöntik.

Meghitt programokkal készülnek

Pozsegovits Borbála, a művelődési ház vezetője elmondta: az Advent Zalaapátiban címet viseli a programsorozat, mely minden korosztálynak kínál érdekességeket. Kezdésként december 3-án, rendhagyó módon vasárnap tartják meg az idősek, nyugdíjasok találkozóját, melynek keretében ünnepi ebédre várják a szépkorúakat. Amint hozzátette, a település önkormányzata fontosnak tartja, hogy megbecsülje, megtisztelje az idős embereket, akik sokat tettek a község fejlődéséért. A rendezvényen – melyre mintegy háromszázötven lakos kap meghívót -Vincze Tibor polgármester mond köszöntőt, majd műsort adnak a helyi óvodások, iskolások, valamint művészeti csoportok, köztük a Boróka és Kisboróka táncegyüttes, a Zalaapáti Harmonikazenekar, valamint a helyi Népdalkör. Felköszöntik a találkozón a település legidősebb hölgy és férfi lakóját, s a legrégebben házasságot kötött párt. A megvendégelés mellett a résztvevők ajándékot is kapnak.

Megérkezik Zalaapátiba a Mikulás is, ez szintén hagyományos programja a településnek. Az elmúlt években hó híján feldíszített teherautóval járta a község utcáit, így lesz ez most is, december 5-én. A nagyszakállú mindenhová eljut, a gyermekeknek szaloncukrot osztogat. Amint Pozsegovits Borbála megjegyezte, a kicsik körében várva várt programot jelent a Mikulás érkezése. Kiemelte: terveznek kézműves foglalkozást, ez még szervezés alatt áll. Az ünnepek közeledtével karácsonyi hangversenyre várják a település lakosságát, ezen fellépnek az óvodások, az iskolások, a helyi művészeti csoportok, a plébániatemplomban betlehemes játékot is előadnak. A Szülői Szervezet pedig jótékonysági vásárt tart, melynek befolyt összegéből támogatják az óvodás, és iskolás rendezvényeket! Ez a hagyományos ünnepség minden évben meghitt hangulatot adott a lakosoknak karácsony előtt.

December utolsó vasárnapján, a Szent család napján meghitt ünnepségre kerül sor Zalaapátiban. Köszöntik a település ifjú polgárait. Ezen a hagyományos rendezvényen – melyet régen a Babakötvény átadás néven tartottak – az idén született gyermekeket ünneplik. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK