2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Alsónemesapáti falunapján

2022. augusztus 16. kedd, 16:47
Szerző és fotó: Antal Lívia
Alsónemesapáti ismét bemutatkozott falunapján. A rendezvénynek helyt adó Közösségi Parkban együtt ünnepeltek a falu lakói, a kisgyermekes családoktól kezdve az idősebbekig, ami arról árulkodott, hogy itt valóban összetartó közösség él. A kézműves szakkörök kiállításával azt is megmutatták, hogy mennyire tisztelik hagyományaikat. Az Alsónemesapátiért díjak átadásával pedig azt bizonyították, hogy elismerik a közösségért végzett munkát.

Pereszteginé Cziráki Katalin, Dr. Kremznerné André Ildikó, Farkas Anna és Gecse Márta aljegyző

Alsónemesapáti képviselő-testülete döntése értelmében idén Farkas Anna és dr. Kremznerné André Ildikó érdemelte ki ezt az elismerést. Pereszteginé Cziráki Katalin polgármester méltatásában elmondta, hogy a tavalyi falunapon a községből elszármazott Farkas család lánya, Anna megajándékozta őket kézzel horgolt függönyeivel, amely azóta a tájház ablakait díszíti. Ebből jött az ötlet, hogy a varró és a kreatív szakkör mellett horgoló szakkör is működjön a faluban. Kiemelte, Anci néni nemcsak tárgyi, de eszmei értéket is adott a településnek, ami elismerésre méltó.

Dr. Kremznerné André Ildikó, majdnem mindenki óvónője negyven évig volt munkatársa, később vezetője az Alsónemesapáti Maci Óvodának. A polgármester azt hangsúlyozta, hogy óvónői pályával csodálatos hivatást választott magának. A ma már nyugdíjas Ildikó sokat tett a rájuk bízott gyermekek szeretet- és felelősségteljes neveléséért. Lelkiismeretes és áldozatos munkája elismeréséül kapja az Alsónemesapátiért díjat.

Alsónemesapáti falunapján azokat is szokták díjazni, akik aznap bográcsok mellett serénykednek, hogy finomabbnál finomabb ételeket kínáljanak a résztvevőknek. Hat csapat gondoskodott erről, az önkormányzat pedig a húsalapanyagról. Az elkészült ételeket a polgármester mellett Krápicz László és Sándor atya, mint a zsűri elnöke bírálták el ízvilág, díszítés és tálalás szerint. Minden csapat dobogós helyezést ért el: oklevél és ajándék volt a jutalmuk. Harmadikak lettek a Kócos mókusok valamint az óvónőkből, szülőkből és gyerekekből álló „Rossz” anyák, másodikak a 30-asok és a Dudi team, első helyen végeztek a Sült kukacok, valamint a Mama és csapata.     

A falunapon kiállítás nyílt, amely a Harangláb Kulturális és Faluszépítő Egyesület „Öltögetünk – Hímző szakkör Apátiban” című projektje keretében valósult meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Csoóri Sándor Alapból. A Bodza tanyában megrendezett tárlaton a Kocsisné Koszorús Anikó népi iparművész által vezetett „Újraöltünk örökítünk hímző szakkör”, a Krápicz Lászlóné közművelődési szakember vezette Kreatív varró szakkör, valamint a Farkas Anna vezette Horgoló szakkör tagjai mutatkoztak be nagyfokú kézügyességről és ötletgazdagságról árulkodó munkáikkal.

A rendezvényen a Zalaapáti Harmonikások, a Bibrics Táncegyüttes, valamint Jurina Beáta és Szilinyi Arnold, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművészei léptek fel. A játszótéren csúszdák és egyéb különleges játékok várták a gyerekeket, akik lézerharcjátékban is kipróbálhatták magukat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK