2020.06.07., vasárnap - Róbert Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átalakítják, bővítik a Mikes utcai Tagóvodát

2017. június 21. szerda, 20:29
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Belsőleg átalakítják és bővítik a Mikes utcai Tagóvodát. Az 1962-ben épült intézmény az akkori kor elvárásainak megfelelően készült, s azóta jelentősebb beruházás nem történt, így sok minden elavulttá, akár balesetveszélyessé vált. Ideje van tehát a megújulásnak. A munkálatok június 1-én elkezdődtek.

Az átalakítás idején a Kis utcai óvoda fogadja a gyerekeket, akik nevelőikkel együtt várják, hogy szeptember 1-én visszaköltözhessenek a közel 58 millió forintos beruházással megszépülő, korszerűsödő, teljesen új arcot kapó és biztonságosabbá váló intézményükbe. A finanszírozás TOP pályázatból történik, melyet a város kiegészít 9,5 millió forinttal, egyéb munkálatokra, többek között szennyvíz rekonstrukcióra és csapadékelvezetésre.

A projekt lényeges eleme, hogy a két épületrész között közlekedő folyosó épül, megszűntetve ezzel a konyhán keresztüli átjárást. Átalakítják a konyhát, új vezetői iroda, valamint egyéni foglalkoztató létesül. Akadálymentes lesz a tornaszoba és a lapos tetős épületrész, valamint akadálymentes parkolókat is kialakítanak. Teljes mértékben lecserélik a villamos vezetékeket. Ahol szükséges pótolják a hőszigetelést. A két épületszárny külön – külön központi fűtést kap, lecserélik a nyílászárókat, megújul a bádogos szerkezet, tisztító festésre kerül sor.

A fejlesztést ismertető sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester az EU-s támogatások eloszthatóságáról, valamint a bölcsődék és óvodák fenntartásáról szólt. Valamint köszönetet mondott a munkálatok kivitelezőinek és előkészítőinek, köztük Vigh László országgyűlési képviselőnek, aki az anyagi feltételek előteremtéséért lobbizott, valamint Bali Zoltánnak, a településrész képviselőjének, aki „gondos gazda” módjára ügyel a hozzátartozó intézményekre. Horváthné Ambrus Marianna intézményvezető pedig köszönetet mondott a beruházásért, remélik a határidők tartását, ugyanis sok kisgyereket irattak be a következő tanévre a Mikes utcai Tagintézménybe.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK