2023.06.08., csütörtök - MedárdZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Balaicz Zoltán: Nem csak az én ünnepem

2021. szeptember 13. hétfő, 19:33
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
Néhány napja beszámoltunk arról, hogy az Év Polgármestere országos elismerést az idei évben Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere vehette át. A díjhoz kapcsolódóan az Arany Bárány Télikertjében, sajtóreggeli keretében mondott köszönetet a polgármester mindazoknak, akik az elmúlt években, a jelenben és a következő években is segítették, segíteni fogják a munkáját.

 Tisztelettel, alázattal, mosolyogva

Balaicz Zoltán visszaemlékezésében elmondta: 2001 november elsején kezdett dolgozni a polgármesteri hivatal épületében, mint a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója. Ebben az időben kezdte jobban megismerni a közigazgatási folyamatokat, az önkormányzati munkát. Hozzátette: egy vezetőnél fontos, hogy végigjárja a ranglétrát. Két cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő, bizottsági elnök, majd alpolgármester, 2014 óta pedig a város polgármestere.

- Ezt a munkát kellő tisztelettel, szerénységgel, alázattal, mosolyogva, másokat megértve kell végezni. Az Év Polgármestere elismerés rajtam keresztül sokaknak szól: a családomnak, valamennyi közvetlen munkatársamnak, képviselőtársaimnak. A politikai gondolkodásban sokfélék vagyunk, de a városért mindig együtt dolgozunk. Ez a díj tehát minden zalaegerszeginek szól, akik hisznek a lokálpatrióta összefogásban.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntőjében úgy fogalmazott: általában négy-hat ciklus után, nyugdíj előtt kapnak ilyen elismerést a polgármesterek. De Zalaegerszeg olyan fejlődésen megy keresztül, amire felfigyel az ország. Szinte ritka az az összefogás, ami a kormánymegbízott, az országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke és Zalaegerszeg polgármestere között van a város és a térség fejlődése érdekében. Ez mindenképpen példaértékű.

Gratulált az Év Polgármestere díjhoz dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács Gábor főjegyző. Elhangzott: Zalaegerszeg ismertsége, a polgármester munkája, lobbyereje hatással van a megye fejlődésére is. A mai világban szükség van a másik tiszteletére, és a példaértékű építkezéshez a hit, az összefogás és a bizalom elengedhetetlen. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK