2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bazitai fesztivál a gyerekek örömére

2023. augusztus 15. kedd, 07:47
Szerző, fotó: B.K.
Kissé módosult a hagyományos zalaegerszegi Bazitai Fesztivál programja. A korábbi gasztronómiai verseny (pogácsa) helyett idén főként a gyerekek szórakoztatását célozta meg a rendezvény.

Már az új úton fesztiváloztak

A programnak az óvoda és környéke adott ismét otthont. Mindez a közelmúltban megújult Toposháza utca egy szakaszát jelenti. A településnek ez a része, jelentős beruházással, a Kovács Károly Városépítő Program támogatásával új burkolatot kapott.

Szilasi Gábor településrészi önkormányzati képviselő elmondta, az 1300 méter hosszú közterületet érintő beruházás még részben folyamatban van. A fesztivállal kapcsolatban hozzátette, idén úgy válogatták a programot, hogy főként a gyerekeknek nyújtson kikapcsolódást. A közös ebéd elkészítésére Gálafejről kérték fel Molnár Istvánt és feleségét, akik immár 35 éve vállalnak hasonló rendezvényeken nagyobb volumenű ételkészítést. Jelen esetben babgulyás készült, közel 120 főre számolva. 

A kulturális blokkot Szilasi Gábor köszöntője után a bazitai ovisok műsora nyitotta meg. Majd interaktív gyerekműsor és különböző műfajú táncbemutatók következtek. A zenés produkciókban Berkes Dániel és tanítványai, illetve Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila színművészek álltak színpadra. A napot TOMEEBULI zárta. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK