2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Befejeződött a burkolatfelújítás a Jókai utcában

2024. április 02. kedd, 07:28
Szerző:-pet-; Fotó: pP
Befejeződött Zalaegerszegen a Jókai utca felújítása. Az elmúlt évek fejlesztéseiről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője.

  Megújult az úttest, a járda és a csapadékvíz-elvezetés

Mint ismert, 2023-ban egy KEHOP-projekt részeként közműrekonstrukció történt a Jókai utca – Arany János utca környezetében. A szennyvízcsatorna építést követően kezdődhettek el a burkolatfelújítási munkálatok, melyek a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósultak meg – foglalta össze az előzményeket Balaicz Zoltán.

Hozzátette: alapos és szisztematikus tervezés eredménye, hogy megújulhatott ez a belvárosi terület. Először a Vizslapark fejlesztése történt meg, majd az Arany János utcában és a Jókai utcában kezdődtek el a közműcserék, melyeket minden esetben útburkolat rekonstrukció követett. Nemcsak az úttestek, hanem a járdák is megújultak, sőt a városi faültetési program részeként a zöldfelületek is megszépültek.

Bali Zoltán elmondta: a Jókai utca burkolatfelújítása 2023 novembere és 2024 februárja között zajlott, az Arany János utca – Mikes utcai parkoló közötti szakaszon. Mintegy 162 méter hosszúságban és teljes szélességben újult meg az út. A munkálatok részeként korszerűsítették a csapadékvíz-elvezetést is. Kicserélték a rossz állapotú szegélyeket és új víznyelőaknákat szereltek be. Megújult továbbá a Jókai utca keleti és nyugati oldalán lévő járdaburkolat, mintegy 275 méter hosszúságban. 

A kivitelezési munkák összköltsége 41,5 millió forint volt. Az alpolgármester szerint jók a visszajelzések, a környéken élők elégedettek az eredménnyel. Jelenleg a járda melletti szakaszok füvesítésén dolgoznak. Ha az új fű kinő, akkor válik teljessé a megújult utca képe – fogalmazott Bali Zoltán.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK