2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Decemberre kész lesz a Kerámia utca

2018. április 05. csütörtök, 17:12
Szerző és fotó: Antal Lívia
A közműépítési munkákkal megkezdődött az Arany János utca és a Mártírok útja közötti átkötő út létesítése, Zalaegerszegen. A Kerámia utca nevet viselő új kétsávos út az épülő belvárosi lakónegyed megközelítését szolgálja, amellett, hogy biztosítja a két, régebbi utca közötti összeköttetést.

A Mártírok útján már elkészült az új 16 lakásos társasház az egykori Color ruhaipari vállalat helyén. A mögötte lévő területen, a volt Zalakerámia gyártelep helyén három társasház épül jelenleg, a Color II. Lakóparkban 32 új lakást, míg a Kerámia Lakópark két társasházában 34 új lakást vehetnek birtokba a tulajdonosok. A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester továbbá elmondta, hogy az önkormányzat új utcával és parkolóhelyekkel a lakókörnyezetet kívánja barátságossá és komfortossá tenni. A társasházak között létesítenek egy parkosított övezetet is, melyet gyalogos és kerékpáros sétány köt össze a szintén megújuló Vizslaparkkal. Ez utóbbi beruházás keretében bővítik a Vizslaárok csapadékcsatornáját, ami gátat szab majd az esővizes elöntéseknek.

Vigh László, Balaicz Zoltán, Bali Zoltán

Mindemellett megkezdték a Rákóczi utcai kereszteződés felől az Arany János utca szennyvízvezeték-hálózatának rekonstrukcióját, amit négy ütemben végeznek el. Ez 227 millió forintba, az összekötő út 131 millió forintba, a Vizslaárok rekonstrukciója 230 millió forintba, míg a Vizslapark rekonstrukciója 230 millió forintba kerül, ami összesen 818 millió forintos fejlesztés megvalósítását jelenti. A polgármester kiemelte, hogy ezáltal és az épülő társasházakkal együtt egy új, korszerű lakónegyed jön létre a belvárosban. Továbbá hangsúlyozta, hogy a város gazdaságának fejlődése kedvezően hat a lakásépítésekre, melynek köszönhetően 2015-től közel 500-ra tehető az új vagy épülő otthonok száma a városban.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt mondta, hogy újabb lakásokra és szálláshelyekre lesz szükség, mert a járműipari tesztpálya, és az ott zajló kutatás-fejlesztési tevékenység sokakat vonz majd, melynek révén Zalaegerszeg a konferenciák városa lehet. Kiemelte továbbá, hogy a városban zajló sok építkezés bizonyítja, hogy az önkormányzat jól használja fel az állami forrásokat, melynek egyik szép példája az egykori Zóna épület felújítása.

Bali Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője mintaértékű rehabilitációnak nevezte az új lakónegyed létrejöttét segítő a beruházás-sorozatot, ami a közös összefogás, valamint az önkormányzati és állami források gondos felhasználásának eredménye. Mindebben a zalai vállalkozások is kiveszik részüket, mondta, hozzátéve azt, hogy áprilisban a Vizslapark rekonstrukciójával kapcsolatos közbeszerzési eljárás sikerrel zárulhat, így annak a munkálatai is megkezdődhetnek.

A 200 méter hosszú, 6,5 méter szélességű Kerámia utca 2018 decemberére készül el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK