2024.03.04., hétfő - KázmérZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Emlékezés Ho Si Minh-re

2021. május 19. szerda, 18:51
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A vietnámi nagykövetség delegációja, valamint az MSZP zalaegerszegi szervezete nyilvános sajtótájékoztató keretében koszorúzta meg Ho Si Minh Platán soron álló szobrát. A Vietnámi Demokratikus Köztársaság néhai elnöke, miniszterelnöke 131 éve született.

A magyar-vietnámi barátság jelképe 

A szocialista párt helyi képviselői 2005 óta minden évben szerveznek hasonló megemlékezést születésnapja (május 19.) alkalmából. A mostani koszorúzáson jelen volt Nguyen Viet Tuan, a Vietnámi Szocialista Köztársaság nagykövet-helyettese, Balaicz Zoltán polgármester, valamint a Magyarországon élő vietnámi kolónia vezetői.

A szervezők nevében Hóbor József mondott beszédet. Kiemelte: Ho Si Minh szellemi iránymutatásai alapján egyesült annak idején Vietnám, ami azóta óriási fejlődésen ment keresztül. Az egykori miniszterelnök nemcsak nagy hazafi, hanem kiváló költő is volt. A zalaegerszegi szobor pedig a maga egyszerűségében, a nép körében ábrázolja a volt elnököt. Zalaegerszegnek régóta jó – és a politikai változásokon túlmutató – kapcsolata van a vietnámiakkal. Bíznak benne, hogy mindez erősödő gazdasági kapcsolattá és baráti kötelekké is válik.

Nguyen Viet Tuan hozzátette: az évről évre megrendezésre kerülő koszorúzás a magyar-vietnámi barátság egyik jelképe. Tavaly nemcsak Ho Si Minh születésének 130., hanem a két ország közötti diplomáciai kapcsolat 70. évfordulóját is ünnepelték.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK