2024.02.20., kedd - Aladár, ÁlmosZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Év végi programok Nemessándorházán

2023. december 03. vasárnap, 11:30
Szerző: Sámel József
Az időseket köszöntötték nemrég Nemessándorházán, jelenleg pedig már az adventre és a karácsonyra készülnek a településen. Az ünnepekre hangolódást segítő programtervezet már elkészült.

Adventi hangolódás

Antal Sándorné polgármester elmondta: a háromszázharmincöt lélekszámú Nemessándorháza önkormányzata már évek óta hagyományként tartja meg az adventi programokat. Az idei készülődés első ünnepeként a szépkorú lakosokat köszöntötték, október 28-án. A programra összesen hetven idős lakó kapott meghívót.

- Fontosnak tartjuk, hogy minden évben köszöntsük, megvendégeljük a faluban élő nyugdíjas embereket. Így az őszi beálltával különösen lényeges, hogy azok a lakosok, akik az időjárás változása miatt beszorulnak otthonaikba, egy kicsit kimozduljanak, találkozzanak egymással, beszélgessenek, szórakozzanak. Ezeket a rendezvényeket mindenki kedveli, várja, nem volt ez másként most sem – fogalmazott. – Önkormányzatunk idén is kedves programmal, a fiatalok műsorával, valamint a zalaegerszegi Nefelejcs Nyugdíjas Klub fellépésével szórakoztatta a rendezvényen megjelenteket. A találkozón szeretettel köszöntöttük azokat, akik újonnan vonultak nyugdíjba, valamint a 80-85-90 éveseket. Ezen cikkben szeretnénk köszönteni a Budapesten lakó Kámán Ferencet, akinek a faluhoz kötődő kapcsolata tiszteletre méltó, s aki nemrég töltötte be a nyolcvanadik születésnapját, de az ünnepségen sajnos nem tudott jelen lenni. Ahogy minden nemessándorházi lakosnak, ünnepeltnek, ezúton kívánunk neki jó egészséget és boldog nyugdíjas éveket. A rendezvényen gondoltunk azokra is, akik már nem lehetnek velünk, gyertyagyújtással emlékeztünk meg azokról, akik idén hunytak el. 

A fellépők műsorát követően disznótoros vacsorával látta vendégül a jelenlévőket az önkormányzat. A találkozóra – az éves munkájuk elismeréseként, köszöneteként – meghívást kaptak a helyi polgárőr szervezet tagjai is. A program jó hangulatban nótaszóval zárult.

Antal Sándorné az év hátralévő programjaival kapcsolatosan elmondta: az adventra, karácsonyra való hangolódás programjai készen állnak. Ahogy az elmúlt években, idén is kedves programokra várják az érdeklődőket.

- Célunk, hogy meghitté tegyük az ünnepet és az azt megelőző időszakot. A programjaink keretében adventi koszorúkészítéssel indítunk, majd a kicsikkel a mikulásváró következik.  Karácsony közeledtével, november 28-29-én, december 3-án a római katolikus templomban „Boldog Brenner János élete, Legyetek szeretettel” című, Szilágyi Andor által rendezett filmet tekinthetik meg az érdeklődők. Az év utolsó programjaként a hagyományos karácsonyi műsorral várjuk Nemessándorháza lakosságát – tette hozzá a polgármester.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK