2022.05.19., csütörtök - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fölényes Fidesz győzelem Zalában

2018. április 08. vasárnap, 19:35
Szerző: ZalaMédia
Zala megye mind a három választókerületében nyert a Fidesz jelöltje. 23 órakor a zalaegerszegi választókerületben 90 százalék feletti, a keszthelyiben 89 százalékos, a nagykanizsaiban 68 százalékos a feldolgozottság az internetes adatbázisok szerint.

Öröm a zalaegerszegi Fidesz irodában (Fotó: Seres Péter)

A zalaegerszegi választókörzetben a fideszes Vigh László 25792 szavazatot kapott, megszerezve így a voksok 54,3%-át. Mögötte a Jobbik jelöltje, Benke Richárd végzett 21,34%-al, a harmadik Góra Balázs az MSZP-P jelöltje lett 15%-al, míg dr. Paksy Zoltán (LMP) 4,73%-ot szerzett.

Keszthelyen Manninger Jenő (Fidesz) kapta a legtöbb szavazatot (56,93%), a Jobbik jelöltje, dr. Weller-Jakus Tamás Norbert a szavazatok 27,47%-t szerezte meg, míg a DK jelöltje, Kovács Viktória 8,16%-ot kapott.

Nagykanizsán Cseresnyés Péter (Fidesz) a szavazatok 51, 76%-ával magabiztos többséget szerzett. Mögötte Zakó László (Jobbik) 33,33%-on áll, Horváth Jácint DK pedig a szavazatok 9,09%-át gyűjtötte be.

Bár az adatok nem véglegesek, változás már nem várható.

A listás szavazatok eredményeiről és az országos végeredményről később várható adat.

 

KORÁBBAN:

 

A zalaegerszegi választókerületben 70 százalék feletti a részvétel

Zalában az országos átlagnak megfelelően alakul a részvétel a 2018-as országgyűlési választásokon. A fél 7-es adatok szerint a három zalai választókerületből a zalaegerszegi volt a legaktívabb.

Ahogy az a Választás.hu adataiból is kiderül, este fél 7-ig a zalaegerszegi választókerületben az országos részvételi aránynál (68,13%) valamivel magasabb a részvétel. A szavazásra jogosultak 72,2%-a járult az urnákhoz. A keszthelyi választókerületben 68,07%, a nagykanizsaiban pedig 67,39% volt az urnazárás előtt fél órával a részvétel.

Zala megyében minden szavazókör időben bezárt, sorbanállás nem volt már 19 óra után.

Történt rendíküli esemény is: a reggeli órákban a zalaegerszegi választókerület 005-ös számú szavazkörének (Lenti, Kossuth utca) egyik szavazatszámláló bizottsági tagja rosszul lett, akihez mentőt kellett hívni.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Forrás: Választás.hu

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK