2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ismét Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere

2019. október 13. vasárnap, 23:55
Szerző: V.Zs.; -pet-; Fotó: Seres Péter
A zalaegerszegi önkormányzati választásokon 44 százalékos volt a részvételi arány (összesen 20864 választópolgár jelent meg a szavazáson.) A polgármesteri választást Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) nyerte (82 százalékos feldolgozottságnál 70 százalékkal), mögötte 23 százalékkal Keresztes Csaba, a Tiéd a Város Egyesület jelöltje végzett.

Ami a megyeszékhely önkormányzatának összetételét illeti: mind a 12 egyéni választókerületben a Fidesz jelöltjei nyertek. Kompenzációs listáról pedig öt ellenzéki képviselő (Benke Richárd, Góra Balázs, Keresztes Csaba, Kiss Ferenc, dr. Kocsis Gyula) vehet részt a képviselőtestület munkájában.

 Fidesz győzelem a megyeszékhelyen és Zala megyében

A választási eredmények ismeretében Balaicz Zoltán lapunk érdeklődésére elmondta: ez a közel 70 százalékos támogatás, amit kapott, rendkívül nagy megtiszteltetés és nagy-nagy felelősség.

- Azt hiszem, hogy a győzelemben benne van az ötéves megfeszített munkánk, hiszen azt nem tagadja senki, hogy Zalaegerszeg egy új fejlődési pályára lépett. Rendkívül fontos, hogy egymás véleményét meghallgatva tudtunk és tudunk politizálni. Beruházások indultak az elmúlt években, másrészt az is benne van, hogy igyekeztünk összefogást teremteni, egy igazi lokálpatrióta várost. Azt hiszem ezt ismerte el a legtöbb zalaegerszegi állampolgár. A korrektség kedvéért el kell mondanom, hogy a demokrácia szabályainak megfelelően a városunkban a lehetőségekhez mérten korrekt kampány zajlott. Gratulálok az pártok elért eredményeihez is, és ismét bizonyítottuk, hogy más városokhoz képest nálunk kulturált hangnemben tudunk politizálni.

A feladatokról szólva Balaicz Zoltán elmondta: a legfontosabb most, hogy a megkezdődött beruházásokat tovább vigyék és megvalósítsák. Miután a nagy fejlesztéseket szerencsésen elindították, az arányos városfejlesztés terén szeretné végigvinni azt az infrastrukturális fejlesztést, amit a következő 15 évre határoztak meg. 

Ami a Zala megyei eredményeket illeti: Keszthelyen, Nagykanizsán, Lentiben, Hévízen a fideszes polgármesterjelöltek győztek. A Zala Megyei Közgyűlésben pedig szintén a kormánypárt került többségbe.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK