2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Itthon, Zalaegerszegen

2018. november 19. hétfő, 11:27
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalaegerszeg és az ország számára is az a legfontosabb, hogy a fiatalok ott akarják leélni az életüket, ahol születettek, fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a FIDESZ országos alelnöke a két helyi jobboldali ifjúsági szervezet, a FIDELITAS, és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tagjainak és támogatóinak rendezett hagyományos vacsoraestjén.

Dr. Gulyás Gergely kifejtette, hogy Budapest elszívó hatása és az európai uniós tagságból adódó külföldi munkavállalás lehetősége ellenére Zalaegerszegen mégis nagyon sok fiatal úgy dönt, hogy a városban alapít vállalkozást, itt dolgozik a polgármesteri hivatalban, illetve itt végez politikai tevékenységet. Mint mondta, nyilván előállhatnak olyan helyzetek, ami miatt ez átmenetileg megváltozhat, a célkitűzés azonban marad. A legnagyobb hozzájárulás Magyarország jövőjéhez ugyanis az, ha vannak helyben működő közösségek, melyek egy város, egy falu és az egész ország fennmaradását jelentik.

Köszönet a jobboldali ifjúsági szervezetek vacsoraestjén

Vigh László, Megadja Gábor, dr. Gulyás Gergely, Balaicz Zoltán, Balogh Gábor és Bali Zoltán

Egy legfrissebb ifjúságkutatásból is az derül ki, hogy a fiatalok elhelyezkedésében fontosabb szempont a helyi illetve a munkahelyi közösség milyensége, mint az elérhető jövedelem. Ahol, igenis van értelme a munkának, ahol a teljesítmény jutalma az előrelépés, ott mindenki maradni szeretne, ahogy Zalaegerszegen is. Mindez visszaigazolása a helyi közösséget irányítók jó munkájának, melyhez gratulál a városvezetésnek, hangsúlyozta a miniszter.

Balaicz Zoltán polgármester azt emelte ki, hogy Zalaegerszegen aktívak és egyre nagyobb taglétszámúak a FIDESZ és a KDNP mellett működő helyi jobboldali ifjúsági szervezetek, amelyek folyamatosan rendeznek jótékonysági rendezvényeket és egyéb programokat. Az idei nyolcadik találkozón már több mint 200 fiatal vesz részt, ezért új helyszínt kellett találni, a Kölcsey Ferenc Gimnázium auláját, hiszen a botfai Erdődy-Hüvös Kastélyt kinőtték. Országos összehasonlításban ez egyben azt is jelenti, hogy Zalaegerszegen segíti a legtöbb fiatal a helyi szervezetek munkáját. Jó példája annak, hogyan lehet a jövő szövetsége érdekében a fiatalokat megszólítani, szögezte le a polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos felidézte, hogy a 2014-es országgyűlési választásokon 75 százalék volt a részvételi arány választókerületében. Ebből 53 százalék szavazott a rá, illetve a Fideszre, ami a kilencedik legjobb hely volt az országban. Mint mondta, ebben a sikerben bent voltak a fiatalok is, akik segítettek a mozgósításban. 2019-ben a májusi európai parlamenti illetve az őszi önkormányzati választásokon is számítanak a fiatalok támogatására, hangoztatta, kiemelve, hogy az épülő járműipari tesztpálya a jövőt hozza el a városnak.

A rendezvényt moderálta Bali Zoltán, önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke, a FIDESZ Zalaegerszegi Szervezetének általános alelnöke, kampányfőnök. Köszöntőt mondott mások mellett Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok öttusázó, Megadja Gábor, az Echo TV Keménymag című műsorának állandó vendége, Szilasi Gábor, a FIDELITAS zalaegerszegi elnöke, valamint Dén Dániel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) zalaegerszegi elnöke.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK