2023.04.01., szombat - HugóZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Járdafelújítás a Petőfi utcában

2023. január 13. péntek, 15:32
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújult a Petőfi utca Takarék köztől a Kossuth utcáig tartó járdaszakasza. Az önkormányzati forrásból finanszírozott beruházás eredményeiről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester és dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő.

 Közműrendezés, friss aszfalt

Megújult a Kossuth utca és a Takarék köz közötti járdaszakasz

Elhangzott: a korábbi közműjavítási munkák miatt szabdalttá, balesetveszélyessé vált a Petőfi utca egyik legforgalmasabb járdaszakasza, emiatt döntöttek a felújítás mellett. Az érintett útszakaszon rendszeresen problémát okozott a csapadékvíz is, a régi „oldalbeömlős” elvezetés miatt. Mint azt Káldi Dávid elmondta, ezt a technikát vízszintes, útburkolatba épített csapadékvíz-elvezetésre cserélték. A burkolat helyreállítása előtt a szennyvízrendszert is átépítették, továbbá a távközlési szolgáltató kicserélte a munkaterületen található régi fedlapokat.

Dr. Káldi Dávid és Balaicz Zoltán

A közműrendezési és szegélyezési munkálatokat követően 83 méter hosszúságban, 4 centiméter vastagságban kapott új aszfaltréteget a Takarék köz – Kossuth utca közötti sétány. A fejlesztés teljes költsége közel 12 millió forint volt.

Balaicz Zoltán hozzátette: idén a válság és a takarékossági intézkedések ellenére is folytatódnak az ehhez hasonló beruházások, és nem áll le a Kovács Károly Városépítő program sem. Utóbbi keretében 2024 végéig, mintegy 15 milliárd forintos ráfordítással az összes tervezett projekt megvalósul.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK