2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jótékonysági hangverseny

2023. április 20. csütörtök, 19:50
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Húsvét utáni szombaton, de még az ünnephez kapcsolódva szervezett jótékonysági koncertet a Hetednapi Adventista Egyház Zalaegerszegi Gyülekezete a Zalaegerszegi Adományközpont Alapítvány javára. A program helyszíne a református templom volt.

Élelmiszert juttatnak a rászorulóknak

A hangverseny két fellépője a Dél-Balatoni Advent Kórus, a nevezett gyülekezett kórusa, illetve a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar volt. A fellépőket először házigazdaként Hodánics Péter református lelkész köszöntötte, megosztva örömét, hogy ennek a kezdeményezésnek részesei lehetnek. Majd a program fővédnöke, aki a kedvezményezett alapítvány kuratóriumi elnöke, Németh Gábor önkormányzati képviselő beszélt az adományközpont tevékenységéről.

Lapunk kérdésére válaszolva elmondta, céljuk volt civil szervezetté formálni ezt a lelkes, jó emberek alkotta csapatot, akik Dudás Gyula vezetésével munkájukkal nagy területet, régiót is átfognak, segítséget érdemelnek. Jelen esetben az adventista közösség nyújtott támogató kezet, a református közösség pedig befogadta a programot. A begyűlt adományokból élelmiszert juttatnak a rászorulóknak, mondta Németh Gábor, aki 2022. augusztusa óta vezeti a kuratóriumot. 

A hangszeres zenével, szavalattal és szólóénekkel fűszerezett koncert méltó környezetre talált a templom falai között és visszafelé is igaz, a templom miliőjéhez illő színvonalas és vallási jellegű volt a hangverseny. A fellépők közé ékelten Frend László adventista lelkész, a rendezvény kezdeményezője osztotta meg a húsvéti eseményekkel kapcsolatos gondolatait. Szintén lapunknak elmondta, több éves kapcsolat fűzi a gyülekezetet az adományközponthoz. Szimpatizálnak a tevékenységükkel, nem ez az első alkalom, amikor gyűjtést szerveztek számukra. A gyülekezet kórusa pedig szívesen vállalta a fellépést, a közelmúltban két családot támogattak hasonló koncert bevételével. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK