2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jövőre fényjáték lesz tűzijáték helyett

2021. január 02. szombat, 13:22
Közlemény
A magyar állam ezer éves fennállását ünnepeltük 2000-ben, és az ország nagyszabású millenniumi ünnepségekkel emlékezett az elmúlt évezredre, amikor Zalaegerszeg akkori polgármestere, dr. Gyimesi Endre (1994-2010) javaslatára 2000. január 1-jén először rendeztek nagyszabású újévköszöntő tűzijátékot a zalaegerszegi Dísz téren. Akkor még a Városháza erkélyén gyűltek össze a képviselőtestület tagjai, majd a polgármester köszöntőjét egyházi áldás követte - idézte fel az újévi tűzijáték történetét Balaicz Zoltán.

A tűzijáték veszített népszerűségéből

A polgármester legfrissebb Facebook bejegyzéséből többek között kiderül: később már a téren felállított színpadról hangzottak el az ünnepi szavak. Azért január 1-jét választották az akkori városvezetők, mert december 31-én éjfélkor nagyon kevesen látták volna a látványos programot, sokan éttermekben, szórakozóhelyeken, vagy otthon, családi és baráti körben szilvesztereztek, nem tudtak volna kimenni a térre (főleg a gyermekek), de január 1-jén mindenki készült rá és tízezres tömeg követte az eseményeket.

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

Aztán eltelt több mint két évtized és megváltozott körülöttünk a világ. A tűzijáték vesztett a népszerűségéből és egyre több kisgyermekes család, illetve kutyatartó és környezetvédő kért változtatást. A jelenlegi városvezetés már gondolkodott ennek a 20 éves hagyománynak a sorsán, de egy nálunk jóval nagyobb rendező felülírta ezt, hiszen a koronavírus világjárvány miatt 2021. január 1-jén – először 2000. január 1. óta – elmaradt a hagyományos zalaegerszegi újévköszöntő rendezvény - fogalmazott a polgármester. Hozzátéve: ez lehetőséget teremt arra, hogy a megváltozott igényeknek megfelelően 2022. január 1-jén már megújítva a hagyományt, fényjátékkal és lézershowal köszöntsük az újévet. 

Eredeti bejegyzés itt: https://www.facebook.com/balaiczz/photos/a.394275553916131/3971320992878218/

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK