2018.04.27., péntek - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kerékpárút szemle a képviselővel

2017. augusztus 22. kedd, 17:24
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A kerékpáros közlekedés jelenlegi zalaegerszegi lehetőségeit saját bőrén tapasztalhatta meg Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, amikor is intézményvezetőkkel közösen bicikli túrát tett a megyeszékhelyen.

A sportos délelőtt annak az akciónak a része, amely során Vigh László az egész választókörzetét végig kerékpározza, testközelből szemlélve az adott településeken a fejlesztéseket és a fejlesztendőket. A különös és tetszetős ötletet hagyományteremtőnek szánja.

A túra Csácsból indult, ahonnét is tizedmagával ült kerékpárra Vigh László. Az első állomás a leendő Mindszenty-központhoz vezetett, majd az önkormányzat épülete előtti téren volt egy kis pihenő. Balaicz Zoltán polgármester itt adott tájékoztatást a 2020-ig tervezett kerékpár út fejlesztésekről. 15 kilométeres új szakaszt terveznek, ismertette. Ennek egy része a kerékpáros munkába járást segíti, ez az úgynevezett hivatásforgalmi út (Bocföldéig, illetve a Rákóczi úton végig). A másik rész pedig az alsóerdei és a Gébárit-tavi fejlesztésekhez kapcsolódik, turisztikai célzattal. A megvalósítás a TOP forrás 1,1 milliárd forintjából lehetséges. A polgármester reméli, ezzel az évek óta hangoztatott lakossági igényeket sikerül majd kielégíteni.

A kerékpározással kapcsolatban még hozzátette, az alsóerdei fejlesztések része lesz egy KRESZ park is, ahol a gyerekeket felkészíthetik a biztonságos biciklizésre. Ehhez, valamint az állandó iskolai és óvodai közlekedési oktatáshoz kérte a többek között jelenlévő rendőr főkapitány segítségét is.

A túra további részében megtekintették a Vizslaparkot, valamint a falumúzeumot és az olajipari múzeumot. Minden állomáshelyen illetékes vezetők várták a csapatot, tájékoztatva őket az aktualitásokról. A bicikliző hivatali személyekhez csatlakozott egy civil nyugdíjas is, aki évek óta kerékpárral jár, és örömmel veszi a kerékpárút fejlesztést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK