2021.10.27., szerda - SzabinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Keszthelyi Szabadstrand - Pro és kontra

2019. július 27. szombat, 13:49
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
Egyedülálló kutyás strand és élménypark nyílik jövő májusban a keszthelyi szabadstrand helyén, amely kiszolgálja a helyi igényeket, komoly vonzerőt jelenthet a kül- és belföldi turisták számára is –foglalták össze egy fővárosi sajtótájékoztatón. A hírt Nagy Bálint alpolgármester, Sziládi-Kovács Tibor projektvezető, a kutyabarát.hu alapítója, dr. Lukács Rita PR és marketingszakértő, a Budapesti Metropolitan Egyetem adjunktusa és Vágó Ágnes, a Turizmus Online főszerkesztője jelentette be.

A moderátor Barabás Évi műsorvezető, a Kutyabarát Balaton nagykövete volt.  A kutyás strand létesítéséről tavaly nyáron kezdődtek meg az egyeztetések. A helyi kutyás közösség is támogatását fejezte ki, a kezdeményezés kapcsán, majd idén júniusában a keszthelyi képviselő-testület gyakorlatilag egyhangúan szavazta meg, hogy a jövő szezonra létesüljön a város szélén egy kutyabarát fürdetőhely.

A szabadstrand kívül esik a lakó- és üdülőövezettől, viszonylag könnyen megközelíthető, a 3000 négyzetméteres partszakasza éppen elegendő az ebeknek és gazdáiknak a legális fürdésre, fürdetésre. Itt kutyajátszótér és vendéglátó piknikkert is épül. Az ígéret szerint a terület megőrzi a szabadstrand jellegét, és a jelképes 300 forintos belépőjegy teljes egészében lefogyasztható lesz a piknikkertben. Egy bejelentés szerint senkit nem ér érdeksérelem, ráadásul a Helikon strand szabadstranddá való átminősítését is mérlegeli a városvezetés. A felelős kutyatartás kultúrája ezzel a parkkal még inkább népszerűvé válik, és fejlődhet a felelős kutyatartási morál is –állítják a projekt résztvevői.

De van ellenvélemény is. A keszthelyi képviselő-testület a város utolsó szabadstrandjának felszámolásáról döntött, elvéve ezzel a keszthelyiektől az ingyenes strandolási lehetőséget, ezért július közepén a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület és a Momentum Mozgalom demonstrációt szervezett a helyi Déli Szabadstrand parkolójába, ahol követelték, hogy az önkormányzat a jövőben is biztosítson lehetőséget az ingyenes strandolásra. Kérték, hogy hozzák nyilvánosságra az üzlet részleteit, mert a keszthelyieknek joguk van tudni, hogy hova vándorolnak az adóforintjaik!

Az eseményen felszólalt Nemes Balázs, a Momentum szóvivője, aki kiemelte: a fizetős strandra járás nem lehet kényszer, legyen meg a lehetősége mindenkinek arra, hogy pénztárcája kinyitása nélkül mehessen le a Balaton-partra és ott fürödhessen.  A KÉVE nevében Elekes István beszélt arról, hogy a város jelenlegi agility parkja sincsen kihasználva és ez a terület pedig nem ideális ahhoz, hogy valódi kutyás élménypark lehessen. Végezetül dr. Weller-Jakus Tamás, a KÉVE elnöke jelentette be, hogy az egyesület két helyi népszavazási kérdést nyújtott be hitelesítésre a szabadstrand, illetve a kutyás élménypark létesítése tárgyában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK