2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Két új eszköz a fül-orr-gégészeti osztályon

2024. március 12. kedd, 11:01
Szerző: V.Zs.
Az AquaCity múlt évi jótékonysági családi napjának bevételéből a zalaegerszegi önkormányzat közel 11 millió forintot adományozott a Szent Rafael Kórház Ispita Alapítványának. A támogatásból a fül-orr-és gégészeti osztály gyarapodott két új eszközzel, melyeket már használnak is.

A betegellátást segítik

A beszerzésről sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást Dr.med.habil.Gasztonyi Beáta PhD főigazgató, dr. Török László osztályvezető főorvos, Bali József, az Ispita Alapítvány kuratóriumának elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester. 

(Forrás: Szent Rafael Kórház)

Elhangzott: bár a város nem fenntartója a kórháznak, szoros együttműködést ápolnak hosszú évek óta. Az önkormányzatnak érdeke a megfelelő betegellátás, hiszen a gyógyító munka a zalaegerszegieket szolgálja.

Az egészségügyi intézménybe érkezett egyik eszköz egy nagyfelbontású képet adó mikroszkóp, melyhez endoszkópos kamera csatlakozik. Így az orvos mellett a beteg is láthatja a képet a dobhártyáról. A másik eszköz a rendelőintézet szakrendelésére került, ez a halláskárosodás minél előbbi felismerését szolgálja. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK