2020.05.28., csütörtök - Emil,Csanád Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kötelező lesz a maszkviselés Zalaegerszegen vásárlásnál, és a gyülekezési célú helyszíneken!

2020. április 28. kedd, 16:44
Közlemény
Sajnos a rengeteg intézkedés, figyelemfelhívás és rendelet ellenére mégis nőtt a fertőzöttek száma. A mai adatok szerint Zala megyében eddig 89 főnél mutatták ki a koronavírus fertőzést - tájékoztatott legfrissebb Facebook-közleményében Balaicz Zoltán polgármester.

Közülük többen tünetmentesek, illetve otthon gyógyulnak és már vannak olyanok is, akik felépültek, meggyógyultak és már negatív teszteredményekkel rendelkeznek. A hatóságilag házi karanténra kötelezettek száma jelenleg a városban 53 fő. (Az összes eddigi 215 határozatból 169 már lejárt.)

Sokkal jobban kell vigyáznunk egymásra, főleg most, hogy közeledik a járvány tömegessé válása és tetőzése! Ezért más városokhoz hasonlóan Zalaegerszegen is szigorúbb lépésekre kényszerülünk a május 1-én kezdődő hosszú hétvégétől kezdve - fogalmazott a polgármester.

Emiatt:
- A közösségi gyülekezési célú helyszíneken, buszvárókban, sorban állásra kijelölt helyeken kötelező lesz a védőmaszk, vagy más, az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete! Különösen fontos ez ott, ahol viszonylag kis helyen tartózkodik sok ember.
- A piacon és a vásárcsarnokban kötelező lesz a védőmaszk, vagy más, az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete.
- A tömegközlekedésben az autóbuszokon kötelező lesz a védőmaszk, vagy más, az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete.
- Felszólítom a kereskedelmi egységek, üzletek, bevásárlóközpontok tulajdonosait, illetve üzemeltetőit, hogy csatlakozzanak ehhez a szabályozáshoz, valamint tartsák és tartassák be a távolságtartási ajánlásokat is. A boltokban tapasztalható zsúfoltság különösen veszélyes lehet! Az üzemeltető felelőssége, hogy védje a saját alkalmazottjait és a vevőit is!
- A rendelkezések be nem tartása a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásnak minősül, ami helyszíni bírsággal szankcionálható. A cél természetesen nem a büntetés, hanem a figyelemfelhívás, valamint közösségünk egészségének védelme érdekében a szabályok betartása és betartatása! Reméljük, hogy nem lesz szükség bírságolásra, de ha mégis, akkor a befolyt összegek a járványügyi védekezési alapot fogják erősíteni.
- A szabályok betartatásában a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet fokozott közreműködését kérem. Tudom, hogy nem kellemes ezeknek a maszkoknak a viselése, de ennyit talán elviselhetünk néhány hétig a közösségünk egészségének védelme érdekében! - áll a közleméynben.

 

Forrás: https://www.facebook.com/balaicz.zoltan/posts/10221364912493043

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK