2020.09.22., kedd - MóricZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

KRESZ-parkot is terveznek

2017. március 02. csütörtök, 17:33
Szerző: V.Zs.; Fotó: Seres Péter
Az idei évben, május 9-én, az Eötvös iskolában kerül megrendezésre 10-11 éves gyerekek részére a kerékpáros KRESZ-verseny. A részletekről sajtótájékoztató keretében az ötletgazda Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő számolt be.

Utalt arra, hogy az első ilyen versenyre 2015-ben került sor. A fő cél pedig felhívni a figyelmet a balesetmentes közlekedés fontosságára.

A verseny szervezésében, lebonyolításában az önkormányzaton kívül részt vesz a városi rendőrkapitányság közlekedési osztálya, a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület,  az Egerszegi Bringaklub és Természetjáró Egyesület és a Zöld Irány is. A versenyre való felkészítés – elméleti és gyakorlati oktatás – áprilisban kezdődik. A rendezvény fővédnöke Balaicz Zoltán polgármester, a fődíj pedig, mint korábban, most is egy kerékpár lesz, de a második és harmadik helyezettek is kapnak ajándékot – hangzott el. A polgármester megerősítette: az önkormányzat támogat minden olyan kezdeményezést, amely a balesetmentes közlekedést segíti, és a tudnivalókat már gyermekkorban jó elkezdeni.

A sajtótájékoztatón bejelentette: a Modern Városok Program keretében 2,85 milliárd forint áll rendelkezésre az Alsóerdőre tervezett Sport-és Rekreációs Központ megvalósításához. Ebből már 1,5 milliárd rendelkezésre áll, és a további pénzről is döntött a kormány gazdasági és stratégiai kabinetje.

 

A fejlesztés keretében létrejön egy állandó KRESZ-park is. Erről Tolvaj Márta alpolgármester elmondta: régi álma a zalaegerszegieknek, hogy ismét legyen egy olyan park, ahol minden forgalmi helyzettel találkozhatnak a felnőttek és a gyerekek is. A létesítmény az alsóerdei napközis tábor területén lesz, mellette egy kerékpár és kisautó kölcsönző, melyet egy új épületben alakítanak ki.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK