2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lezárult az energetikai korszerűsítés a Deák-iskolában

2024. június 05. szerda, 15:15
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Befejeződött a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Technikumának épületenergetikai korszerűsítése. A megújult intézményt szerda délelőtt avatták fel ünnepélyes keretek között.

Ablakcsere és fűtéskorszerűsítés is történt

Az eseményen részt vett Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, Bognár Ákos, a térség önkormányzati képviselője, valamint Szabó Károly a szakképzési centrum kancellárja, Vizlendvai László főigazgató és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület vezetője.

Pölöskei Gáborné mondott beszédet

Szabó Károly köszöntőjében elmondta: egy 850 millió forintos KEHOP projekt zárását jelenti a mostani avatás, melynek során két nagymúltú intézmény, a Széchenyi István Technikum és Deák Ferenc Technikum újult meg az elmúlt években. A több mint 50 éves épületekre már nagyon ráfért a felújítás, az energetikai korszerűsítés. Mintegy 4000 négyzetméteren hőszigetelési munkálatok végeztek mindkét iskolában, emellett szigetelték a tetőket, új nyílászárókat helyeztek be és kazáncsere is történt. Örömteli, hogy a két iskola képzéseire egyre több diák jelentkezik, akik minőségi gyakorlati képzést is kapnak, hiszen az intézmények mintegy 80 duális partnerrel állnak kapcsolatban.

Rozmán Sándor elismerő oklevelet kapott Balaicz Zoltántól

Az energiahatékonyság fejlesztését és az oktatási intézmények megújításának fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében Bognár Ákos és Balaicz Zoltán is. A polgármester kiemelte: bár az önkormányzat már évek óta nem fenntartója az iskoláknak, mégis sorra újulnak meg a város oktatási intézményei. Jó a kapcsolatuk a tankerülettel, és mind a kormány mind pedig az önkormányzat kiemelt célja az, hogy az oktatási intézmények 21. századi módon működhessenek és modern körülmények között tanulhassanak a diákok.

A Deák-iskola igazgatója, Rozmán Sándor húsz éven át vezette az intézményt. Most ugyan más vizekre evez, leadva az igazgatói feladatokat, ám a varos büszke eddigi munkájára. A leköszönő igazgató pályafutása elismeréseképpen kitüntető oklevelet vehetett át Balaicz Zoltántól.

Az projektzáró résztvevői

Az ünnepségen felszólalt Vigh László országgyűlési képviselő, kiemelve, hogy napjainkban egyre nagyobb szerepe van a minőségi szakképzésnek és a minőségi munkaerőnek, mert nem lehet mindent innovációval és robotikával helyettesíteni. Az ápolók munkája például ilyen.

Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár beszédében elmondta: a jövőt az formálja, ha az emberek mernek álmodni, és Zalában úgy tűnik, hogy mernek. Négy éve indult meg országos szinten a szakképzés átalakítása, ami sikerrel járt. Ma már versenyeredményeket kell elérniük az iskoláknak, a Deák-technikum pedig ebből a szempontból is kiemelkedi az ország iskolái közül – fogalmazott.

Ablakcserékre is sor került

A Deák-iskola felújítása a homlokzati falak hőszigetelését, a homlokzati nyílászárók cseréjét, a lapostetők hő– és vízszigetelését és a fűtésrendszer korszerűsítését tartalmazta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK