2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lut(h)erem fiatal evangélikusoknak

2020. október 09. péntek, 14:48
Szerző és fotó: Antal Lívia
Lut(h)erem elnevezéssel közösségi helyiséget kaptak a Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség fiataljai, amit a Zárda utcai parókia alagsorában alakítottak ki kormányzati, önkormányzati és egyházkerületi támogatásból, összesen 6,2 millió forintból.

Az átadási ünnepség istentisztelettel kezdődött október 4-én az evangélikus templomban, melyet Zsugyel Kornél lelkész és Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke tartott. A beruházásról Kiss Bódog Zoltán, a gyülekezet felügyelője számolt be. Mint mondta, az ifjúság számára kialakítandó helyiség felújítása egymilliós pályázati forrásból indult. A kivitelezés előtti felmérésből azonban kiderült, hogy az alagsori rész a szigetelés hiánya miatt sok kívánnivalót hagy maga után, nem beszélve költségéről. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez, egyházi ügyekért felelős tárca nélküli miniszterhez fordultak, akinek segítségével négymillió forint kormányzati támogatást kaptak. Az önkormányzat 700 ezer forinttal, míg az egyházkerület 500 ezer forinttal támogatta a beruházást, melynek végösszege 6,2 millió forintra növekedett. A gyülekezet felügyelője megköszönte a szervezetek támogatását. Köszönetét fejezte ki Simon Zoltánnak is. A gyülekezet műszaki gondnoka vállalkozóként is hozzájárult ahhoz, hogy a Lut(h)erem kialakítása kiemelkedő minőségben és rendkívül méltányos áron valósuljon meg.

Az önkormányzat képviseletében jelen volt dr. Káldi Dávid, a városrész önkormányzati képviselője, valamint Balaicz Zoltán. A polgármester azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat örömmel támogatta az evangélikus közösség beruházását, hiszen az ifjúságnál, a fiatalokra való odafigyelésnél nincs fontosabb.

Az ünnepség a Zárda utcai parókia udvarán folytatódott, ahol a külön bejáratú Lut(h)erem kulcsait Zsugyel Kornél vette át Simon Zoltántól. Szemerei János áldotta meg a létesítményt, amit hívek is megtekintettek. A 300 háromszáz lelket számláló evangélikus közösség saját készítésű ünnepi ebéddel zárta a programot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK