2020.06.04., csütörtök - Bulcsú Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Már csomagolják a zalaegerszegi polgároknak szánt 60 ezer zöld maszk első ötezer adagját

2020. március 31. kedd, 18:06
Közlemény
Megérkezett az első 5 ezer darab zöld maszk abból a 60 ezres rendelésünkből, melyet minden zalaegerszegi polgár számára szeretnénk eljuttatni - adta hírül Balaicz Zoltán polgármester Facebook-oldalán. A steril, higiénikus, ellenőrzött borítékolást ma kezdték el a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban az intézményrendszer munkatársai.

Hatalmas feladat lesz mind a 60 ezer darab becsomagolása, nagy köszönet érte, büszkék vagyunk rájuk! - fogalmazott.
A csomagolás után holnap postára adják az első 5 ezer darab maszkot, így április első napjaiban a postaládákba kerül az első adag. Előre is köszönik valamennyi postai dolgozónak és kézbesítőnek! A többi 55 ezer darab maszk ütemezetten érkezik a következő 2 hétben, azokat is a leírt munkafolyamattal juttatják ki a lakosságnak az elkövetkező hetekben.

Forrás: Balaicz Zoltán/Facebook

A polgármester nagyon bízik benne, hogy senki nem próbálja kilopni a küldeményeket a postaládákból. A rendőrséggel egyeztetve a legszigorúbb eljárásrendet kérte az ilyen esetekre!

Fontos: ezek a maszkok sem tudják megakadályozni, hogy valaki elkapja a vírust. A fő céljuk az, hogy viselőjük ne adja tovább a fertőzést. A betegek nagy része tünetmentes és úgy is terjeszti a vírust, hogy nem is tud róla. Ha tehát minden zalaegerszegi viselni fogja a maszkokat, akkor jelentősen lehetne csökkenteni a járvány terjedését. A maszkok 100 százalékos pamutból készültek, sokszor felhasználhatók, 60-80 fokon moshatók (lehetőleg naponta, minden használat előtt kell mosni őket), centrifugázhatók, szárítógépbe is tehetők, 100-200 fokon vasalhatók.

Kérem Önöket, hogy az első viselés előtt mindenképpen mossák ki egyszer a maszkokat - áll a közleményben.

Teljes bejegyzés itt:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10221046912823250&set=a.1934089752691&type=3&theater

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK