2022.05.21., szombat - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megalakult a Tiéd a Város Egyesület

2019. július 15. hétfő, 17:01
Szerző: ZalaMédia
Megalakult a TIÉD A VÁROS Egyesületet. Az új civil szervezetet 6 tagú elnökség irányítja, tagjai magánszemélyek. Az egyesület elsődleges célja a polgárok közügyekben való aktív részvételének elősegítése, egy plurális, kiegyensúlyozott képviselet megvalósítása. Elsősorban a város önkormányzati döntéseinek előkészítése, és az érdekérvényesítés kiszélesítése – fogalmazta meg Hartmann Miklós, az egyesület elnöke sajtóközleményében.

Az egyesület él azokkal a jogszerű lehetőségekkel, amelyekkel jó irányban befolyásolhatják a várospolitika alakítását. Ennek kézenfekvő módja, hogy Zalaegerszeg minden választási körzetében képviselő jelölteket állítanak a soron következő önkormányzati választáson, és aktív részvételre mozgósítanak. A széleskörű részvételt kiemelten fontosnak tekintik.
Fontos célnak tekintik továbbá az itt élők tájékozódási lehetőségeinek javítását, ezen belül a korrekt és sokszínű tájékoztatást, a tényszerű okok, lehetőségek megismertetését a város polgáraival. Úgy gondolják, hogy ami a városházán, az önkormányzati bizottságokban, de főleg a képviselő testületben történik, az minden zalaegerszegire tartozik. Mindenkinek joga van tudni kik, miről, miért döntenek a nevükben, és milyen külső befolyások hatására.

Összefogással a kiegyensúlyozottabb városi képviseletért

Az egyesület elnökségének az a határozott álláspontja, hogy az eddiginél szélesebb kört szükséges bevonni a döntések előkészítésébe, és egyúttal el kell hárítani azokat a külső befolyásokat, amelyek nem a helyben élők érdekeit hordozzák.
Az egyesület tagjai úgy látják: a választási rendszer olyan, amilyent egyetlen pártszövetség alakított át a saját arculatára. Ebben a keretben kell a célokat megvalósítaniuk, de az ellenzéki pártok együttműködési készsége már bíztató előjel, és az egyesület jelöltjei széles támogatottságra esélyesek.

Az indulásnál öt Zalaegerszegen működő ellenzéki párt, és egy országos civil szervezet jelezte, hogy támogatja a célokat. Azt tapasztalják, hogy sok zalaegerszegi polgár keres kiegyensúlyozottabb várospolitikát, új arcokat az önkormányzásban.
Konkrét programmal a jelöltek szállnak versenybe, akiket rövid időn belül bemutatnak. A választásokat megelőző kampányban az egyesület számít a helyi sajtó, és média munkatársainak, tudósítóinak együttműködésére abban, hogy a választópolgárok kiegyensúlyozott tájékoztatása megvalósuljon.  Nem pártprogramot hirdetnek, de fontos keretet adnak az eddig megosztott, egyre szélesedő ellenzéki elképzeléseknek, törekvéseknek.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK