2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megkezdődött az égők átadása Zalaegerszegen

2024. február 22. csütörtök, 16:44
Szerző, fotó: V.Zs.
Elkezdődött az ingyenes társasházi energiatakarékos égők kiosztása a Keresztury VMK-ban. 2023-ban a lakosság számára indított LED lámpacsere programot az önkormányzat, ennek keretében 2081 regisztráció érkezett, az igénylők 25 ezer izzót vehettek át.

Az országban elsőként: társasházi LED lámpacsere program

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta: fontosnak tartották, hogy az európai energiaválság kapcsán ne csak az önkormányzati intézményeket, városi létesítményeket védjenek az energiatakarékossági beruházásokkal, hanem a lakosságot is. Ezért indították el a gázár- és áramár támogatási programot, majd az ingyenes lakossági energiatakarékos égőcsere akciót. Később a társasházi közösségeknek is meghirdették a lámpacsere programot, az országban elsőként. Mivel továbbra is van igény az izzócserékre, ezért a folytatását tervezik.  Eddig összesen 38 ezer izzó került a lakossághoz és a társasházakhoz. 

Bali Zoltán alpolgármester beszámolt arról, hogy a meghirdetett akcióra 297 társasház jelentkezett és március végéig 12 ezer 836 energiatakarékos izzót adnak át a Keresztury VMK-ban. A program költsége két részre osztható: szükség volt egy webes alkalmazásra, ami a kérelmeket és azok feldolgozását kezeli, ezt a munkát a Zalaszám végezte. A megvásárolt LED izzók költsége pedig bruttó 7 millió 849 ezer forint volt, a finanszírozást teljes egészében az önkormányzat vállalta.

Flaisz Gergő, a VMK igazgatója megjegyezte, hogy most egyszerűbb dolguk volt, mint a lakossági LED csereprogramnál, mert kevesebben jönnek egyszerre, és van olyan lakáskezelő, aki elvisz 1500 darab izzót. Ők is érzik az igényt a lámpacserékre így bízik abban, hogy lesz folytatás. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK