2024.04.15., hétfő - Anasztázia, TasZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújult a vízgépészet, a medence lelke

2019. február 25. hétfő, 19:40
Szerző és fotó: Antal Lívia
Kiváló minőségű víz és a klórszag megszűnésével jó levegő a medencetérben, ez az eredménye a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban megvalósult fejlesztésnek, ami a fizioterápiás medence teljes vízgépészeti felújítását tette lehetővé.

A beruházás a város eddigi legszélesebb körű közadakozásából valósult meg, mondta dr. Halász Gabriella főigazgató, emlékeztetve arra, hogy a fizioterápiás medence felújítását hároméves adománygyűjtés előzte meg a kórház alapítványa, az Ispita Alapítvány javára. Ez tartalmazza az szja 1 százalékos felajánlásokból beérkezett összegeket, és azokat a pénzadományokat, amelyekkel gazdasági társaságok, magánszemélyek és alapítványok járultak hozzá a fejlesztéshez.

Közadakozásból valósult meg a beruházás

dr. Halász Gabriella és Eichinger Attila a sajtótájékoztatón

Az önkormányzattal karöltve szervezett két évvel ezelőtti jótékonysági főzésen közel négy millió forint gyűlt össze erre a célra, amit tavaly a Zala Megyei Kormányhivatal munkatársai is támogattak több mint 1,7 millió forinttal. A főigazgató kiemelte a két jótékonysági estet is, melyen a kórház orvosai, szakápolói léptek fel. Mint mondta, ezek megrendezése komoly közösségformáló erőként is megmutatkozott az intézményen belül. A jótékonysági estek sikere érdekében a város lakossága is igazi közösségként mozdult meg.

A jelentős használat következtében az elmúlt években eléggé elavult a medencetér és vízgépészet. Az Ispita Alapítvány ezért már öt évvel ezelőtt fontolóra vette a felújítást, fűzte hozzá az elhangzottakhoz Eichinger Attila kuratóriumi elnök. Miután a vízgépészet a medence lelke, döntöttek úgy, hogy ennek rekonstrukciója élvezi az elsőbbséget. A felajánlásokból és az adományokból 19 millió forint gyűlt össze, amit az alapítvány saját keretéből kiegészített 20,3 millió forintra. Ez elegendőnek bizonyult a beruházás megvalósítására. A munkát szeretnék folytatni, bízva támogatásokban, hiszen a 45 köbméter térfogatú medencére, a medencetérre és az öltözőkre egyaránt ráfér a korszerűsítés.

A medenceteret és az öltözőket is felújítanák az elkövetkező években

A sajtótájékoztatón a fizioterápiás osztály és a betegek nevében Gombosné Papp Judit osztályvezető mondott köszönetet. Bognár Tamás, a kórház főmérnöke ismertette a felújítás során elvégzett feladatokat. Többek között elmondta, hogy a tartályoktól kezdve a csővezetékig mindent kicseréltek. A rendszerben az eddigi kettő helyett ötfajta vegyszer illetve egy UV-csírátlanító biztosítja a megfelelő vízminőséget.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK