2021.10.20., szerda - VendelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mentősök köszöntése

2021. május 11. kedd, 16:01
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az Országgyűlés nevében mondott köszönetet a mentősöknek Vigh László, aki május 10-én, a mentők napja alkalmából kereste fel a zalaegerszegi mentőállomást.

Az országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt mondta, a társadalom elismeri a mentősök munkáját, aminek, lehet karácsony, húsvét, vasárnap, sosincs vége, hiszen folyamatosan szolgálatban vannak. A koronavírus-járvány pedig még nagyobb terhet ró rájuk. Mint mondta, a járvány leküzdése négy évig is eltarthat a világban. Magyarország jól áll a beoltottságban, hiszen 4,3 millióan már megkapták az oltást. Cél, hogy júniusra elérjék az ötmillió beoltottat, de itt sem állnak meg. Erre azért is van szükség, mert a többi országban nem ilyen mértékű az átoltottság. 

Vincze Luca megyei mentőtiszt azt tette hozzá, hogy az esetszámok nem nőttek a járvány miatt, ami feladataikat viszont átalakította. A pózvai fertőtlenítő zónában a ki- és beöltözés, a mentőautók fertőtlenítése sok időt vesz igénybe, ami fizikailag és mentálisan is megviseli munkatársaikat. De állják a sarat a tavaly márciustól fennálló helyzetben. Szerencsére, a dolgozók fertőzöttsége alacsony maradt, egyiküknek sem lett komoly megbetegedése a Covid miatt. Ezért is tudják folyamatosan biztosítani a szolgálatot: a 29 gépjármű napi szinten járja a megyét. A tíz megyei mentőállomáson az irodai dolgozókkal együtt 253-an dolgoznak; többségük már megkapta védőoltást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK