2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nagykanizsa a jövő kapujában

2021. december 22. szerda, 18:31
Szerző: NKMJ
Küzdelmes és megterhelő év áll mögöttünk, de most, az évértékelés időszakában már elmondhatjuk, hogy a súlyos nehézségek ellenére hazánk jól teljesített a covid-helyzet kezelésében; a védőoltások rendelkezésre állnak, a gazdaság újraindult, így Nagykanizsa polgármestere, Balogh László is a fejlesztéseiknek köszönhetően bizakodóan tekint városa 2022-es évére, szerinte megnyerhetjük a jövőt.

December elején átadták a Kanizsa Arénát

– Egy éve ilyenkor a négy fal közé volt szorítva a világ a pandémia miatt. Most is jelen van a vírus, mégis egészen másképp tekintünk előre.
– Nagy tanulási folyamaton vagyunk túl mindannyian, egyénileg és főképp a nemzetek, nagy közösségek szintjén. Egy éve be volt zárva a világ, de a jövőt építő munka sok helyen, így Nagykanizsán is, ugyan más mederben, de folyt tovább. A fejlesztéseket, beruházásokat nem állítottuk le, bíztunk a sikerben. Hiszen közben a védőoltások megérkeztek, a gazdaság visszapattant a kormányzat és a városok felelős döntései révén. Jól teljesített az ország. A pandémia tekintetében most már inkább az egyéni felelősségen van a hangsúly. Ha mindenki meghozza személyes döntését, akkor minden téren sikerek várhatnak ránk a következő évben. Nagykanizsa is komoly nagyberuházások előtt áll, a fejlesztéseinkre építve beérhet az eddig elvégzett küzdelmes munka.

Balogh László

– Átadták a Kanizsa Arénát.
– Többek között. Az Arénát a napokban valóban átadtuk és ezzel egy régi álmunk teljesült, ami nagyot lendíthet a város életén. Nemcsak a sportolóknak jó hír ez, de a kulturális értéke miatt mindenkinek nagy változást jelent, hiszen eddig nem látott rendezvények sorával élénkíti majd a mindennapokat. De, mint említettem, ez csak egy a sok közül. Hiszen az új ipari park fejlesztésével megnyílt a lehetőség nagy munkahelyteremtő beruházások betelepítésére is. Már meg is érkezett az első fecske, amelyet további komoly bejelentések követhetnek. Cseresnyés Péter országgyűlési képviselővel közösen megalkotott gazdasági stratégiánk és a hosszú munka most fordul termőre. Neki is köszönhetően eddig is számos fejlesztés – például a belváros teljes megújulása, kórházfelújítás, új ipari park, új körforgalmak, aréna, turisztikai beruházások – valósult meg, de a közeljövőben pályára áll a körforgásos gazdaság alapját képező kutatóközpont és tudományos ipari park, az általa kiküzdött négysávos összekötő út Zalaegerszeggel, és – mivel én optimista alkat vagyok – hiszem, hogy megérkezik még egy stratégiai jelentőségű gyártó cég is Nagykanizsára.

A pixel, mint az épület alapvető stíluseleme a Kanizsa Aréna küzdőterében is jelen van

– Nagyon titokzatos.
– Csak bízok 2022-ben, a képviselővel az elmúlt években közösen elvégzett eltökélt munkában és városunk eddigi fejlesztései révén megnyíló lehetőségeiben. Nagykanizsa a rendszerváltás után a korábbi évtizedek városvezetési hibái miatt sokat veszített ipari jelentőségéből, de ezt az örökséget nemsokára magunk mögött tudjuk hagyni. Mert mi évek óta következetesen és hosszú távra tekintve haladunk az utunkon. Azzal együtt, hogy a város baloldali közgyűlési többsége terv hiányában mindent meg tesz ez ellen, csupán a hatalom birtoklása motiválja őket. Éppen emiatt nincsenek illúzióim, tudom, hogy jövőre is küzdelmes év vár ránk. Mi azonban dolgozunk, és remélem a fejlődés akarása győz a hatalom akarásával szemben.
Ám most, Advent idején a töltekezésen, a belső építkezésen van a hangsúly. Mindenkinek ezt kívánom, és áldott, békés karácsonyt, hogy készek legyünk az örömhírre, egyéni lelki és közösségi értelemben, de a város jövője szempontjából is. Örömmel tudjuk fogadni mindazt, ami előttünk áll.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK