2018.06.21., csütörtök - Alajos,LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Búcsúzó plébánosok

2017. augusztus 15. kedd, 18:55
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Címkék:
A Magyar Kármelita Rendtartomány még májusban jelentette, be, hogy a Kis Szent Teréz plébániát tíz évre át kívánják adni az egyházmegyének. A hívek ekkor azonnal aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy rábírják a döntéshozókat a határozatuk felülvizsgálatára. A kezdeményezésük nem hozott sikert.

A lassan egy évtizede itt szolgáló Pawel Denisiewicz atya hiába szerette meg Keszthelyt, hiába szeretett volna a városban szolgálni, a szerzetesi fogadalma miatt ő is feltétlen engedelmességgel tartozik feletteseinek. A karmelita szerzetes szeptember elsejétől visszatér majd a lengyel tartományhoz – jelentette be a közelmúltban tartott vasárnapi szentmiséje végén.

Szabolcs atyát nehezen engedte el a hívek közössége.

Lengyelországi jövőjéről már az ottani tartományfőnök hoz döntést. Márfi Gyula veszprémi érsek közleménye szerint Vörös Imre karmelita tartományfőnök kérésére szeptember elsejei hatállyal felmentik plébánosi tisztsége alól Pawel atyát. A Kis Szent Teréz Plébánia élére Fodor János devecseri plébánost nevezik ki. Kisegítő lelkészeként a jelenlegi búcsúszentlászlói plébános, Ilyés Dénes lesz segítségére augusztus közepétől. A változások a Fő téri templom személyi állományát és híveit is érintik. Tódor Szabolcsot, a Magyarok Nagyasszonya plébánia káplánját, a Búcsúszentlászló és filiái mellett a pölöskei plébánia plébánosává nevezik ki. Helyére az újmisés Varga-Csikász Bence került augusztus közepétől.

Az elmúlt időszakban egyébként húsz újmisés pappal gazdagodott a Magyar Katolikus Egyház. Felszentelése után a közelmúltban tartotta újmiséjét a hévízi Szentlélek templomban a keszthelyi születésű, s családjával a fürdővárosban élt ifjú pap: Tóth Gábor, aki a veszprémi Hittudományi Főiskolán végzett.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK