2021.01.18., hétfő - PiroskaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Református családi nap a nyitottság jegyében

2019. szeptember 23. hétfő, 19:16
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Különleges programra várja az érdeklődőket szeptember 28-án a Zalaegerszegi Református Gyülekezet. Az Apáczai ÁMK-ban megrendezésre kerülő Református családi nap részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Hodánics Péter lelkipásztor, és Tolvaj Márta, nemcsak alpolgármesterként, hanem a helyi gyülekezet presbitereként is.

Hodánics Péter elmondta: a családi nap célja, hogy gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tartalmas szórakozást nyújtsanak. Nemcsak a gyülekezet tagjait, hanem a városlakókat is várják. A nyitott, ingyenes program a barátság és a szeretet jegyében szerveződik – hangzott el. Az a jó, ha a gyülekezet tagjai együtt lüktetnek a várossal, bekapcsolódnak Zalaegerszeg vérkeringésébe. A program során pedig kicsit bemutatják tevékenységüket és mindazokat az értékeket, melyeket fontosnak tartanak. 

Előadások, játszóház és koncert az Apáczaiban

A szombaton 13.30 órakor kezdődő családi napon a gyermekeknek szóló játszóházon és izgalmas foglalkozásokon túl, a felnőtteket három előadással várják. Dömötör Monika gyógypedagógus Gyermekünk szótlan nyelve címmel tart prezentációt, Gaál Boglárka családterapeuta a családi mintákról, örökségekről beszél, Hajdúné Szabó Ágnes pedagógus pedig arról, hogy hogyan éljük meg a családi hagyományokat. A rendezvényt este a Hanna projekt koncertje zárja.

A sajtótájékoztatón Tolvaj Márta elmondta: még az előző lelkész, Török Zoltán honosította meg azt a szokást, hogy a gyülekezet nyitott legyen, és mindig szerveződjenek olyan programok is, melyeket nemcsak a gyülekezet tagjainak szólnak. A családi nappal ezt a gondolatot szeretnék tovább vinni. Remélik, hogy a hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvény sikeres lesz, és a következő években is megrendezésre kerülhet. Az önkormányzat számára is fontos, hogy a város közösségei aktívan, és értékek mentén tevékenykedjenek, annál is inkább mert a valahová tartozás érzése különösen fontos a mai világban. A szombati nappal erre is fel szeretnék hívni a figyelmet; így szeretettel várják az útkeresőket is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK