2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sajtó: hitelesen és korrekten

2017. március 14. kedd, 18:03
Szerző és fotó: Antal Lívia
A média hiteles és valósághű tájékoztatásának fontosságára hívták fel a figyelmet a szabad sajtó napja alkalmából rendezett sajtóreggelin. A megyei médiumok képviselőit a Zala Megyei Kormányhivatal, a megyei önkormányzat, a rendőr-főkapitányság és más zalai intézmény látta vendégül.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszönetét kifejezve arról beszélt, milyen fontos szerepe van a sajtónak a kormány törvényalkotási munkájának hiteles, tárgyszerű és gyors tájékoztatásában. Mint mondta, a sajtónak ugyanakkor nehéz a munkája, hiszen egy-egy esemény hiteles tudósítását úgy kell megoldaniuk, hogy azzal senkit se bántsanak meg. Szólt arról, hogy rájuk is nehéz időszak vár, hiszen hamarosan elindulnak a már beharangozott fejlesztések Zalaegerszegen, amit óriási érdeklődés kísér majd a sajtó részéről is.

A sajtószabadság a demokrácia egyik legfontosabb biztosítéka, hangsúlyozta Héder Miklós. A Zala Megyei Kormányhivatal igazgatója úgy fogalmazott, a kormányhivatal fontosnak érzi a sajtóval való együttműködést, mert a sajtómegjelenések által a lakosság könnyebben eligazodhat a közigazgatást érintő kérdésekben.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke szintén köszönetét fejezte ki a megye lakosainak hiteles tájékoztatásáért, kiemelve azt, hogy a zalai történések az országos médiumokban is egyre nagyobb nyilvánosságot kapnak. Ugyancsak beszélt a sajtó munkatársainak nehéz feladatáról, miszerint mindig meg kell találniuk a középutat a saját erkölcsi, emberi hitvallásuk és a hírek igazságtartalma között. 

Az egyik zalaegerszegi étteremben tartott rendezvényen megköszönte továbbá a sajtó munkáját dr. Sipos Gyula megyei rendőr-főkapitány, Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója, Kajári Attila tankerületi igazgató, valamint Takács Ottó katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK