2023.06.01., csütörtök - TündeZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sajtóbejárás a Szent Család Óvodában

2022. március 18. péntek, 18:59
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A bővítés és fejlesztés alatt álló Szent Család Óvodában zajló munkálatokat tekintették meg a fenntartók és a beruházás támogatói, valamint a tervezők és a kivitelezők képviselői egy sajtóbejárás keretében.

Készül az új óvodaépület, a régit hamarosan elbontják

Az 1958-ban létesült óvoda épülete a folyamatos karbantartás ellenére az elmúlt évtizedek alatt amortizálódott, és a felelős szakemberek véleménye szerint nem is menthető meg. Ezért az óvodát 1997 óta fenntartó Szombathelyi Egyházmegye, a szomszédos két telek megvásárlásával teremtette meg az alapot az új óvodaépület létrehozásához. A beruházást támogatta a városi önkormányzat, és állami támogatásban is részesült a fejlesztés. 

Az új épületben folyamatban lévő munkálatokat, illetve a jelenlegi készültséget tekintette meg dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Balaicz Zoltán polgármester Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető kalauzolásával. 

A rendelkezésre álló terület speciális lehetőségeihez idomuló kétszintes, akadálymentes épület teljes készültségét az év végére tervezik. Addig 1120 négyzetméter terület kialakítás történik, 900 millió forintos költséggel. Öt csoportszoba, kápolna és tornaterem, fejlesztőszoba, kiszolgáló egységek, orvosi szoba kap helyet többek között. A régi épületet pedig az átköltözés után elbontják, és az udvari játszótér nagyobbodik ezáltal. 

A sajtóbejáráson Balaicz Zoltán és Vigh László büszkén számoltak be a városban a közelmúltban történt, illetve jelenleg zajló fejlesztésekről, melyek az egyházi élettel kapcsolatosak, illetve egyéb vonatkozásúak. Szintén elismeréssel beszéltek a város életében egyedi egyházi óvodáról, az itt folyó színvonalas munkáról és a szülők részéről jelentkező egyre nagyobb érdeklődésről. A püspök pedig úgy fogalmazott, a nevezett intézmény, melynek fejlesztését a szülők igénye indította el és az óvónők lelkesedése vitte tovább, nemcsak óvoda, hanem a lelki élet egyik központja, különleges intézmény, mely sok pluszt tud adni az idejáró gyerekeknek. Elismeréssel beszélt arról az országos szinten is egyedülállóan jó kapcsolatról, mely az egyházmegye és Zalaegerszeg város vezetése között jellemző. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK