2022.08.12., péntek - KláraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sport-, kaland- és sípálya is létesül

2020. december 10. csütörtök, 17:42
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: -pP-
Ütemterv szerint halad az Alsóerdei Sport- és Szabadidőközpont építése. A beruházás aktualitásairól sajtóbejárás keretében számoltak be az érintettek. Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta: az 1970-es években felépült egykori napközis tábor állaga nagyon leromlott az utóbbi években. Már korábban is többször felmerült, hogy új funkciót kellene találni az Alsóerdő ezen szakaszának, ám forráshiány miatt egyik ötlet sem tudott valóra válni.

Az alsóerdei komplexumban KRESZ-parkot is kialakítanak

Az önkormányzat ugyanis önerőből nem tud ekkora beruházást finanszírozni. Most a Modern Városok Program keretében, TOP forrásból, bruttó 5,2 milliárd forint értékben új sport- és szabadidőközpont létesül a területen. Az összegből sor kerül továbbá a TV-torony fejlesztésére, a búslakpusztai lőtér felújítására, de közlekedésfejlesztésre is lesz lehetőség.

Egy különleges elemekkel tarkított, attraktív, komplex szabadidőközpont létesül a volt tábor területén. Bíznak benne, hogy nemcsak a zalaegerszegiek, hanem a turisták is gyakran látogatják majd az új létesítményt – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő. Hozzátette: a tél és a pandémia ellenére az építőipar nem állt le, jól jelzi ezt a mostani beruházás is, ami a terveknek megfelelően halad.

Az építkezés részleteiről Gecse Péter alpolgármester, a projekt felelőse tájékoztatta a sajtót. Kiemelte: elkészült a 86 férőhelyes parkoló, megkezdődött a KRESZ-park kialakítsa. Már körvonalazódik a fogadóépület, illetve a kaland- és négy évszakos sípálya kiszolgáló épületének sziluettje is. A volt erdei színpad helyén játszópark létesül, megkezdődött tovább a kalandpálya kialakítása; ennek tartóoszlopai megépültek. Az egykori füves pálya helyén készül az új sportpálya, ahol kosárlabdázni, focizni, kerékpározni és futni is lehet majd az erre a célra kialakított részeken.

A térség önkormányzati képviselője, Szilasi Gábor elmondta: öröm nézni, hogy a júniusi projektnyitó óta mekkora fejlődés történt a napközis tábor területén. Már látni az építkezés végét – fogalmazott. Hozzátéve: az új komplexum minden korosztály számára kínál sportolási lehetőséget.

Örömét fejezte ki a beruházás iránt a kertvárosi körzet másik két önkormányzati képviselője, Orosz Ferencné és Galbavy Zoltán is. Utóbbi hozzátette: a projekt részeként végre újra lesz egy színvonalas KRESZ-parkja a városnak. A kialakítás során arra törekednek, hogy Zalaegerszeg minden közlekedési helyzetét szimulálni tudják. A későbbiekben megyei- és országos KRESZ-versenyeket is szeretnének itt lebonyolítani. A végső cél pedig az, hogy az általános iskolások tanrendjébe bekerülhessen a KRESZ-oktatás.

Az Alsóerdei Sport- és Szabadidőközpont avatására 2022-ben kerülhet sor.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK