2021.01.18., hétfő - PiroskaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Születésnapi eszköz- és stúdiófejlesztés a ZTV-nél

2020. június 03. szerda, 17:44
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: pP
Megújult a Zalaegerszegi Televízió eszközparkja, illetve a műsorok hátteréül szolgáló díszlet. A fejlesztésre pályázati forrásból került sor. Az avatást április elsejére, a városi televízió 35. születésnapjára tervezték, de a járványhelyzet közbeszólt. Az ünnepségre így csak most nyílt lehetőségük.

Az eseményt sajtótájékoztató előzte meg, ahol Frauenhoffer Márta ügyvezető számolt be a projekt részleteiről. Elhangzott: már négy éve tervezték az eszközpark felújítását, ami végül egy pályázatnak köszönhetően, mintegy 32 millió forintból valósulhatott meg. További két millió forintból pedig megújult a stúdió díszlete is. Immár új háttérrel jelentkezik a Híradó és az Egerszegi Esték című műsor. Bár a kilencvenes években sor került már egy nagyobb fejlesztésre, a mostani az eddigi legnagyobb és legjelentősebb a ZTV történetében.

Új dizájnnal jelentkezik a Híradó és az Egerszegi Esték

A megújulást üdvözölte Balaicz Zoltán polgármester is, aki elmondta: 1985-ben jött létre Zalaegerszegen a városi televízió. Akkor még a VMK-ból sugározták az adást. Az alapításban nagy szerepe volt a kulturális intézmény akkori igazgatójának, Kováts Flóriánnak, aki sajnos már nem lehet közöttünk. A „régi arcok” közül viszont Tóth Sándor, Vörös Nándor és id. Balaicz Zoltán még most is aktív.

Frauenhoffer Márta, Balaicz Zoltán és Miklós András

Az elmúlt 35 évben a tévé történelmi pillanatoknak volt tanúja és hiteles közvetítője: elég, ha csak a rendszerváltozás pillanataira, a taxisblokádra, illetve a rengeteg közéleti-, kulturális- és sporteseményre gondolunk. A mindenkori városvezetésnek is fontos, hogy a helyi televízió betölthesse azt a szerepet, amit az alapítók szántak neki. Ehhez azonban megfelelő infrastrukturális háttér is szükséges. A mostani pályázat ehhez nyújtott segítséget. A polgármester reméli, hogy mindez jól látható lesz majd a műsorokon is.

A fejlesztés részleteit Miklós András stúdióvezető ismertette. Mint mondta: a helyi televízióknak kiírt eszközfejlesztési pályázaton sikerült 32 millió forint támogatást nyerniük, melynek köszönhetően 4 új kézikamerát, és egy vállkamerát vásároltak. Az új eszközökkel már filmes irányba is el tudnak mozdulni. Sor került továbbá az adás kijátszásához szükséges rendszertechnika korszerűsítésére is, ennek következtében a nézők egy része már HD-ban nézheti a ZTV műsorait.

A ZTV 35. születésnapját ünnepli idén a szerkesztőség

Frauenhoffer Márta mindehhez hozzátette: a pályázat hatalmas előrelépést jelent a tévé életében, ám bőven lenne még tennivaló. A jövőben szeretnének új stúdiókamerákat vásárolni, és annak is itt van az ideje, hogy lecseréljék a 18 éves fénytechnikát és fényvezérlő pultot.

A sajtótájékoztatót születésnapi ünnepség, és kötetlen beszélgetés zárta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK