2023.01.30., hétfő - Martina, GerdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új, korszerű ultrahang-készülékkel

2017. november 06. hétfő, 19:10
Szerző és fotó: Antal Lívia
Új, prémium kategóriás, mobil ultrahang-készüléket kapott a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya. A nagy értékű berendezés beszerzését több helyi cég adománya tette lehetővé.

Nagyon felemelő ez a közösségi érzés, hogy számíthatunk a város lakosságára, és talán elismerést is jelent, hogy a civil szervezetek és a gazdasági társaságok támogatásra méltónak tartják munkákat – köszönte meg a felajánlást dr. Halász Gabriella. A kórház főigazgatója hozzátette, az intézmény életében nagyon fontos, hogy lépést tudjanak tartani a fejlesztésekkel, az orvoslást segítő új technológiai vívmányokkal. Így mindig örömmel veszik a felajánlásokat, melyek között rendszeresnek tekinthetők az Ispita Alapítványon keresztül a gyermekosztály részére juttatott pénzadományok.

Dr. Bús Dorottya szakorvos-jelölt a 30. terhességi hétben lévő Tombor-Horváth Katalint vizsgálja az új modern készülékkel.

A civil szervezet idei legnagyobb jótékonysági akciója a fizioterápiás osztály medencéjének felújítását szolgálja. Ennek érdekében rendeztek a közelmúltban jótékonysági estet, melyen a kórház dolgozói, szakorvosai mutatták be tehetségüket különféle műfajokban. A program bevételét a medence felújítására ajánlották fel. A 30 milliós beruházás megvalósítására, mely költségnek közel egyharmada már összegyűlt, a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásait is várják, emelte ki a főigazgató.

Dr. Vajda György, a szülészeti és nőgyógyászati osztály vezető főorvosa azt hangsúlyozta, ma már elengedhetetlen, hogy egy korszerű ultrahang-készülék mindig rendelkezésre álljon a vizsgálatokhoz. A szülészetben a terhesség megállapításában, esetleges méhen kívüli terhesség kizárásában, a magzat fejlődésének nyomon követésében és nem utolsósorban a szülésnél fellépő bármilyen váratlan esemény felderítésében, annak megítélésében, illetve a magzat méhen belüli állapotának meghatározásában egyaránt nélkülözhetetlen eszköz.

A modern képalkotó technika használata a nőgyógyászatban is létfontosságú, hiszen segít az akut nőgyógyászati kórképek felismerésében. Ezen felül fontos a mobilitás is, ami egy korszerű berendezés esetében a könnyű hordozhatóságot jelenti, lehetővé téve az ágy melletti vizsgálatokat. Az új eszközzel a kisműtőben ultrahang-vezérelt műtéteket is végeznek majd, emellett a járóbeteg-ellátásában is használni fogják, jelezte a főorvos.

A legnagyobb összegű adományt, hárommillió forintot a Flex biztosította a beszerzéshez. Bajor László HR-igazgató elmondta, hogy dr. Vajda György a nyáron kereste fel őket azzal, hogy szeretnének vásárolni egy korszerű ultrahang-berendezést. A térség legnagyobb foglalkoztatójaként szívesen járultak hozzá a beruházáshoz, hogy ezzel is segítsék az osztály napi működését. A kórház viszonzásul felajánlotta, hogy dolgozóikat időpont-egyeztetés alapján fogadják az ultrahangos vizsgálatokon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK