2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Újra jótékonysági nap az Aquában

2019. július 07. vasárnap, 19:14
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Ismét jótékonysági napra várják a város lakosságát augusztus 11-én az AquaCitybe. A XVIII. alakalommal megrendezett programmal ezúttal az Altatás Biztonságáért Alapítványt, illetve a Zalai Boldogasszony Alapítványt kívánják támogatni.

A fentiekről és a nap gyakorlati tudnivalóiról sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője. A polgármester elmondta, az élményfürdő nyitása, azaz 2002 óta rendeznek jótékonysági napot, mely időközben hagyománnyá vált.

A helyieknek fontos célokat támogatnak ilyenkor, ezek közöl kiemelt a gyerekeket és az egészségügyi intézményeket segítő tervek. Most is lesz ennek az elvnek megfelelően szponzorált. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház aneszteziológiai részlegét kívánják támogatni, új eszköz beszerzésre, az „Altatás Biztonságáért Alapítványon” keresztül. Illetve a bevétel kisebb százalékával a Gébárti-tó mellett felépült Boldogasszony kápolna berendezésének teljességét a Zalai Boldogasszony Alapítvány közreműködésével. 

A program hozama továbbra is három részből tevődik össze, tette hozzá Balaicz Zoltán. Előzetesen ismét felkeresnek 150 vállalkozást, részvételre, együttműködésre kérve őket. A rendezvény napján a zalaegerszegi lakosok 1000 Forintos egységes belépőjeggyel élvezhetik a strand összes szolgáltatását, s a belépők ára szintén a jótékony célokat szolgálja. S végül várják a főzőcsapatok jelentkezését, akik finom ételekkel kínálják a strandolókat s ezek bevétele szintén a nevezett kasszába megy. 

Vigh László hozzátette, bár a zalaegerszegi kórház jelentős támogatásban részesült, de mindig vannak fejlesztési lehetőségek. Az emberek pedig szívesen jótékonykodnak, a nemes gesztusra sokan megmozdulnak. 

Bánhegyi Péter hangsúlyozta, ezen a napon nem az Egerszeg Kártya számít mérvadónak, hanem a zalaegerszegi lakcím kártya, a nem helyi lakosoknak a szokásos tarifa lesz érvényes. 

A színpadi programok között sport, tánc, ének szerepel, külön blokk várja a gyerekeket és a Zobori Élmény Park lesz a kiemelt vendég. Eső napot viszont nem terveznek, tehát mindenki szép időt remél e napra, ahol nehéz dolga egyedül az ételkóstoló zsűrinek lehet, a szokásos bőséges menüsor okán. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK