2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ünnepi közgyűlés és díjátadások a város napján

2019. május 12. vasárnap, 15:02
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: pP
Zalaegerszeg nyugalmat, biztonságot, kiszámíthatóságot jelent, az itt élők pedig megértést, bizalmat és szeretetet nyújtanak – fogalmazott többek között Balaicz Zoltán beszédében a városnapi ünnepi közgyűlésen, ahol részt vett Kövér László az Országgyűlés elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, és dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke.

A város polgármestere utalt arra, hogy „a nagy ősök példája kötelez bennünket. Mi zalaegerszegiek, akik évről évre összegyűlünk a város napja alkalmából, jól tudjuk: nem mehetünk előre másképpen, mint a múlt értékeire alapozva, megőrizve mindazt, ami jó, ami értékes, hozzáadva, ami még hiányzik, ami igazodik a jelenünkhöz, a remélt jövőhöz. Csak akkor tudjuk közös városépítő céljainkat megvalósítani, ha mindannyian a közös jó előmozdítására irányítjuk a figyelmünket.”

A közösségért küzdeni kell

Közösen kitűztük a célt, hogy bármi is történik, azon fogunk dolgozni, hogy Zalaegerszeg ne csak a múlt és a jelen, hanem egyben a jövő városa is legyen. Azon munkálkodunk mindannyian, hogy valóra váltsuk közös álmunkat, amit úgy hívunk Zalaegerszeg, azért, hogy itt nálunk, mindenki megtalálja a jövőjét – fogalmazott Balaicz Zoltán.

Kövér László ünnepi beszédében köszöntötte a zalaegerszegieket a város napja alkalmából. Mint elmondta, ilyenkor ünnepeljük a város teljesítményét, történetét, jelenét, ami az ország életének is fontos része, valamint szót ejtünk a jövőről is. Az itt élők saját munkájukon túlmutató szolgálatot tesznek, amikor Zalaegerszeget gazdagítják, az országot is. Szemmel látható a változás a városban és természetesen az országban is. Évtizedes problémákat oldottunk meg – fogalmazott az Országgyűlés elnöke és hozzátette: évtizedes problémákat oldottak meg, nőtt a gazdaság teljesítménye, nőttek a bérek, a nyugdíjak, sokat fordít az állam a családok támogatására. Szolgálják a nemzetet, szövetséget kötnek, partnerséget keresnek. Szólt a Modern Városok Program pozitív hatásáról. Zalaegerszeg jól gazdálkodik, sokat tett hozzá az ország fejlődéséhez - mondta.

Az ünnepi köszöntők után Pro Urbe kitüntetés átadására került sor. Az idei évben a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend, valamint dr. Császár Tamás, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház krónikus belgyógyászatának és rehabilitációs osztályának vezető főorvosa kapta. A Sport Mecénása Díjat a Zalaszám Informatikai Kft. kapta.

A korábbi évekhez hasonlóan a városi ünnepi közgyűlésen ismerték el a polgármesteri hivatal kiemelkedő szaktudással és tapasztalattal rendelkező köztisztviselőinek munkáját. A kitüntető címeket Balaicz Zoltán, dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző és Kövér László adták át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK