2024.07.25., csütörtök - Kristóf, JakabZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalakaros 25 éve város

2022. július 18. hétfő, 13:44
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Zalakaros várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget július közepén a Karos Korzón található Látogatóközpontban.

A jeles jubileumi rendezvényen tiszteletét tette: dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Nagy Bálint az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője; Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő; Sylwester Lewicki, Olesno város polgármestere és az Olesnoi delegáció tagjai; Harald Lechner, Asperhofen település polgármestere és az ottani delegáció. Az ünnepélyen a szokások szerint, jelen voltak a megyei és helyi szervezetek, intézmények, hivatalok és települések vezetői, elöljárói is.

Háda László plébános kérte a Mindenható áldását a városban idén született aprónépre. Miután egy nagy tapssal köszöntötték az immáron zalakarosivá avatott kicsiket és a 10 szülő párt; Novák Ferencet, Zalakaros Város polgármesterét kérték föl beszédének megtartására. Az üdülővárost 12 éve polgármesterként irányító településvezető elismerte, hogy a harmónia és a sikerek mellett a küzdelmek is megjelentek az elmúlt negyedszázadban. Örömmel nyugtázta, hogy magyar és európai sikertörténetként, közel 32 millióan látogatták a fürdőt a nyitás óta, ami óriási eredményt jelent. A kistérségi központ a nehéz időkben is összetartással és tenni akarással képes volt megőrizni és megerősíteni a turisztikai pozícióit. A megvalósult beruházásokra és építkezésekre büszke polgármester szerint a kitűnő adottságokat mindezidáig sikerült jól kihasználni.

A jeles alkalomból nemcsak a legifjabb városlakókat köszöntötték, hanem azt a 21 fiatalt is, akik az idei évben töltik, töltötték be a 18. életévüket. A zalakarosi programok és együtteseink rendszeres kísérője, a Bojtár Népzenei Együttest hallhatta ezt követően a közönség. Olesno, a lengyel partnertelepülés polgármesterének üdvözlő szavai és ajándékátadása után, Nagy Bálint mondta el gondolatait. Szerinte Zalakaros kitűnően megtalálta helyét és szerepét az életben, miközben egy emberléptékű, egyedi karakterrel bíró családi üdülőhelyet üzemeltet, színes és sokrétű turisztikai kínálattal. Úgy látta, hogy a vészterhes időkben még nagyobb összetartásra, kooperációra és együttműködésre lesz szükség ahhoz, hogy a dinamikus fejlődés a jövőben is megmaradjon.

A zalakarosi Mérei Gabriella színésznő, Radnóti Miklós, Nem tudhatom című versét szavalta, majd dr. Kövér László szólt a vendégekhez. A számadást vizsgálva úgy látta, hogy a kiemelt sikertörténet mögött hit, akarat és kitartó munka érhető tetten, ami békét, biztonságot és jólétet eredményezett. A városlakók helytállása, kitartása a termálvíz áldásával párosulva segített abban, hogy a versenytársak mellett is mindvégig eredményesen teljesítsen. A városépítő nemzedékek erőfeszítése nem volt hiábavaló, ezt igazolja a 25 év alatt ide érkezett több, mint 31 millió gyógyturista is.

Ezúttal is sort kerítettek a 2022. évi kitüntetések átadására. ZALAKAROS IFJÚ TEHETSÉGE kitüntető díjat kaptak: Hozensteiner Csilla és Hozensteiner András tanulók, a teremíjászat sportágban elért kimagasló eredményeik elismeréséül ZALAKAROSÉRT kitüntető címet adományoztak: a Karos Park Kft. részére, a városüzemeltetési gazdasági társaság színvonalas tevékenységének, a településtisztaság, a virágosítás területén elért kiemelkedő munkájának dicséreteképpen. ZALAKAROS TURIZMUSÁÉRT ÉS VENDÉGLÁTÁSÁÉRT kitüntető díjat adtak át: Üsztöke Botond, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület elnöke, a Hotel Karos Spa vezérigazgatója részére Zalakaros Város turisztikai szolgáltatásainak fejlesztéséért, valamint a turisztikai szereplők közti kooperáció elősegítéséért végzett példaértékű munkavégzésének tiszteleteképpen.

ZALAKAROS SPORTJÁÉRT kitüntető díjat adományoztak Bognár Ottó Péter, a Zalakaros és Térsége Sportegyesület elnöke részére, Zalakaros Város sportjában végzett több évtizedes lelkiismeretes és kitartó munkájáért. A közönség vastapssal ismerte el a sportszakember helytállását. ZALAKAROS EMLÉKPLAKETT kitüntető díjra érdemesítették: Bazsóné Horváth Magdolnát a település közösségi, kulturális életében betöltött több évtizedes aktív szerepéért. ZALAKAROS EMLÉKPLAKETTET: Deutsch Bálint kapott a település turizmusában és vendéglátásában betöltött évtizedes szerepéért, koordináló, kezdeményező tevékenységéért. ZALAKAROS KULTÚRÁJÁÉRT kitüntető díjat ez alkalommal a Rügyecske Tánccsoport részére adták át, elismerve a város kulturális életében betöltött aktív részvételüket. A díjat Paksi Valéria, a tánccsoport vezetője-tapsvihar közepette- vette át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK