2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

100 férőhelyes parkoló az aréna mögött

2021. szeptember 24. péntek, 18:46
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Galamb utcában, a ZTE Aréna nyugati oldalán 97 férőhelyes személygépkocsi- valamint 3 férőhelyes autóbusz-parkolót alakítottak ki. A bruttó 218 millió forintba kerülő beruházást a Modern Városok Programból valósította meg Zalaegerszeg önkormányzata.

Böjte Sándor Zsolt, Balaicz Zoltán, Vigh László és Koválcsik Miklós

Balaicz Zoltán polgármester felidézte hogy a Modern Városok Program keretében már megújult a kvártélyház és a levéltár épülete, valamint a plébánia és Mária Magdolna Plébániatemplom. Jelenleg zajlik a Göcseji Múzeum felújítása és az új szárny építése. A volt Kiszöv székház rekonstrukciója hamarosan kezdődik, és a mérlegházat is visszaépítik. A botfai Erdődy-Hüvös kastély felújítása is már megtörtént. Mint mondta, az épített örökség megóvása mellett fontosnak tartották, hogy növeljék a belváros parkolókapacitását. Az említett fejlesztéseknek köszönhetően ugyanis nagyszámú látogató várható, másrészről a városlakók parkolási igénye is megnőtt. A 100 férőhelyes parkoló kialakítását ez indokolta, ami a Modern Városok Program kiegészítő elemeként 100 százalékos támogatottsággal, bruttó 218 millió forintból valósult meg.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt tette hozzá, hogy a személygépkocsik egyre növekvő száma is szükségessé tette az új parkoló létesítését, ami a belváros történelmi nevezetességei mellett a ZTE Arénában megrendezett sportesemények miatt is fontos volt.

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő is kitért arra, hogy egyre nagyobb a személygépkocsi-forgalom a belvárosban. A piac, a nagyáruház, az iskola, a sportcsarnok valamit a Zala-part közelsége is szerepet játszik ebben. Az új parkoló jó helyre került, ahonnét két-három percen belül minden elérhető.

Koválcsik Miklós, a Városgazdálkodási Kft. parkolási ágazatvezetője elmondta, hogy a személygépkocsi-parkolóba a be- illetve kihajtást két-két sorompó segíti. Jegykezelő rendszerrel működnek. A parkolási díjat a két automatán, valamint mobilos alkalmazáson keresztül is meg lehet fizetni.

Az új parkoló a Galamb utca egyirányú forgalmi kialakítása miatt egyirányú. A Batthyány Lajos utcán mindkét irányból önálló kanyarodó sávot alakítottak ki a Galamb utca felé. Itt lehet behajtani, kihajtani pedig az Október 6. téren keresztül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK