2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Baloldali félpályája is megújul

2023. szeptember 12. kedd, 13:27
Szerző és fotó: Antal Lívia
Soha ennyi és egyidejű út- járda- és parkolófelújítás nem volt az elmúlt évtizedekben Zalaegerszegen, mint most, hangsúlyozta Balaicz Zoltán a Kaszaházi utca baloldali félpályájának helyreállításával kapcsolatos sajtótájékoztatón.

Rekonstrukció a Kaszaházi utcában

Balaicz Zoltán, Németh Gábor és Szak Tibor

Egyre jobban látszik, milyen nagy lehetőséget rejt magában a Kovács Károly Városépítő Program, tette hozzá a polgármester.  Kiemelte, ebből és más állami és uniós forrásokból olyan infrastrukturális fejlesztéseket tudnak megvalósítani, amelyekre önkormányzati önerőből nem jutott volna. Példaként említette a Berzsenyi és az Ady utca megkezdett felújítását, valamint a Kosztolányi utca rekonstrukciója első ütemének befejezését. A Kovács Károly Városépítő Program teszi lehetővé a felújítási munkálatokat a Kaszaházi utcában, amelyre bruttó 47 millió forintot fordítanak. A kihívás nagy, hangsúlyozta Balaicz Zoltán, mert mint mondta, a városban összesen 869 közterület van, amivel foglalkozni kell. A város út- és járdahálózata egymás után rakva mintegy 600 kilométer tesz ki, amelyből 80 kilométer állami, míg 520 kilométer önkormányzati tulajdonú. 

Nagyon fontos helyen állunk, hiszen elkezdődhetett a Kaszaházi utca keleti oldalának felújítása a Zala-hídtól a Ságodi útig, mondta Németh Gábor, a városrész önkormányzati képviselője. A félpálya rekonstrukcióját már régóta kérték a lakók. Mintegy 300 folyóméteres szakaszt aszfaltoznak le, és a Kaszaházi utca 17. szám előtti autóbuszperont felújítják és meghosszabbítják, ezáltal biztonságosabbá válik az utasok le- és felszállása. Emlékeztetett arra, hogy a Kaszaházi utca nyugati oldali félpályáját közműkiváltás után leaszfaltozták korábban. A Zöld Zala-part – turisztikai célú kerékpárút-fejlesztés a Zala mentén és Gébárton című projektben a kerékpárút kiépítésével egyúttal az úttest szegélyezése is megtörtént.

Az aszfaltozási munkálatok szeptember 13-ával kezdődnek

Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportvezetője a jelen beruházásról elmondta, a 3,5 méter széles félpályát mintegy 300 folyóméteren aszfaltozzák le, valamint újra szegélyezik. A kapubejárókat, az aszfaltozást követően, a megemelkedett pályaszinthez igazítják. A csapadékvíz elvezetése érdekében a régi töredezett kis átmérőjű víznyelőket átépítik, és két újat építenek be. A Kaszaházi utca 17. szám előtti autóbuszperont felújítják és meghosszabbítják, ezáltal biztonságosabbá válik az utasok le- és felszállása.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK