2021.01.28., csütörtök - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bezárt a nyári bűnmegelőzési iroda

2017. szeptember 03. vasárnap, 13:08
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A keszthelyi rendőrkapitányság tanácstermében a rendőri és városi vezetők közösen köszönték meg a keszthelyi nyári bűnmegelőzési iroda (kenyábi) munkatársainak héthetes áldozatkész feladatellátást.

Ruzsics Ferenc polgármester elragadtatással tájékoztatott arról, hogy a szezonban ismét jó visszajelzéseket kapott az itt nyaralóktól. Egyik hajdúszoboszlói nyaraló elmesélte például, hogy a nyitva felejtett ablakkal leparkolt autójára addig vigyázták az iroda fiataljai, míg ő vissza nem érkezett a gépjárművéhez. A becsületes, szorgalmas, tettre kész helytállásért köszönetét tolmácsoló polgármester örömének adott hangot, hogy élő turistakalauzként is számítani lehetett az információadásban is élen járó diákokra.

Nyolcas Béla alezredes, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának vezetője azt emelte ki, hogy a kenyábi ismét szép eredményeket produkált és hathatós segítséget nyújtott. Nem volt gépkocsi feltörés, nem történt erőszakos bűncselekmény és a vagyon elleni bűncselekmények száma is minimálisra apadt a hét hetes időszakban. Az információszolgáltatáson túl sérültek ellátásában segédkeztek, részt vettek a parkolási rend biztosításában, strandi járőrözésben, a balesetek és lopások megelőzésében, figyelték a gyanús személyeket és az őrizetlenül hagyott strandi pakkokat. Közreműködtek elhagyott tárgyak, pénztárcák visszaszolgáltatásában, sőt egy kerékpártolvaj kézre kerítésében is.

Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr alezredes arra emlékeztetett, hogy immár 14. éve teljesítenek szolgálatot a kenyábi munkatársai. 14-15-16 évvel ezelőtt a bejelentett strandi lopások és szabálysértések száma 80-100 körül mozgott, ma pedig a szám nullára csökkent. A Keszthelyen nyaralók nyugalmához, békéjéhez mindez nagy erővel járult hozzá. A turisták idén a jóindulatú figyelmeztetésekre is békességes lelkülettel reagáltak, a diákokat nem érte atrocitás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK